Karta

Flyg till Strasbourg Entzheim

Strasbourg är huvudstad i regionen Alsace i Frankrike. Det är en politiskt viktig stad i Frankrike och i hela Europeiska Unionen vilket säkerligen är bidragande faktor till att staden har ett så stort utbud av bra hotell. Strasbourg har även ett viktigt universitet. Den mest berömda sevärdheten är det historiska centret som heter Grande Île och finns med på Unescos världsarvslista.

Allmänt om att resa till Strasbourg

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Det kan både vara kallt och snöa på vintern i Strasbourg, men staden är alltid jättevacker runt julen. Våren är vacker med alla blommor och sommaren är både varm och inbjudande. Hösten är riktigt fin då trädens röda och gula blad ger färg till staden.

Ta sig runt

Det är enkelt att ta sig runt i staden med både buss och tåg.

Öppettider

Måndag - lördag: 9:00 - 19:00

Söndag: stängt

Stormarknader: 9:00 - 20:00

Dricks

Dricksen ingår i restaurang-, hotell- och barnotor men det är vanligt att man lämnar lite växelpengar i samband med betalningen. Taxichaufförer förväntar sig 10-15 procent.

Nödnummer: 112

Sevärdheter (topp 5)

Petite France

Petite france eller Grande Île är distriktet du måste besöka, här finns massor av klassiska korsvirkes hus av timmer. Det största torget är Place Kleber och ligger mitt i centrum av staden med massor av shopping i omgivningen.

Besök någon av kyrkorna

Historiska sevärdigheter i Strasbourg är bland annat katedralen Notre-Dame som påbörjades år 1015 och var färdig 1439. Kyrkorna Saint-Nicolas och Sainte-Madeleine där Calvin predikade är också väl värda ett besök.

Gå på museum

Museer finns det gott om. I Palais Rohan finns två stycken. Ett konstmuseum och ett arkeologiskt museum. Katedralmuseet är också fint. Det innehåller några av de finaste mästerverken av medeltida skulpturer som erhållits från katedralen.

Opera, musik, dans och teater

Kulturen i Strasbourg sprider sig väl med flera evenemang öppna för allmänheten varje dag året runt. Konsert och Opera säsongerna håller på från maj till oktober. Den största konserten visas i Palais de la Musique et des Congrès. Två andra viktiga kulturella mötesplatser är Le Kranar Scala och Le Kranar Gare som erbjuder musik, dans och teater.

Ta en tur på kanalen

För att se dessa sevärdigheter i Strasbourg är en guidad tur med kanalbåt ett populärt alternativ. Medan kyrkor, historiska byggnader och nyare stadsdelar glider förbi berättas allt om staden i ett par hörlurar.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,1 miljon.

Valuta: Euro

Landsnummer: 33

Religion: Majoriteten är kristna.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Franska

The online JavaScript compressor will help you optimize your scripts for a better page loading speed.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Strasbourg Entzheim

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Strasbourg: Strasbourg Entzheim.
Delta, KLM, Volotea, Danish Air Transport, Air Arabia Maroc, Nouvelair, ASL Airlines France och Lufthansa CityLine flyger alla direkt till Strasbourg Entzheim.
Den billigaste månaden att flyga till Strasbourg Entzheim är maj.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.