Karta

Flyg till San Juan

San Juan, välkommen till Puerto Ricos huvudstad San Juan! Puerto Rico är ett självstyrande territorium i USA och ön är den minsta av öarna i Stora Antillerna här i Västindien.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för turistvistelse i Puerto Rico och San Juan. Dock är bestämmelserna om passets giltighet och utseende omfattande så kontrollera innan du bokar din resa att just ditt pass uppfyller kraven.

Säsong

Den bästa tiden att besöka San Juan är från mitten av april till juni, direkt efter den hektiska vintersäsongen och strax innan den regniga sommaren. Vårväder är också mycket behagligt! Öns bästa väder är på vintern - vilket delvis gör den säsongen till den mest trånga och dyra tid att komma.

Ta sig runt

Här kan du promenera eller hoppa på en buss för att utforska ett större område. Bussarna är ett prisvärt alternativ till t.ex. hyrbil. Kika efter skyltar ”parada” för hållplats.

Öppettider

Större center har öppet kl. 09.00-21.00 måndag till lördag och 11.00-19.00 på söndagar. Mindre butiker har inte lika generösa tider.

Dricks

Dricksen ingår inte utan bör adderas och uppgå till minst 20%, observera att dricks inte ska räknas på totalen som innehåller skatt utan enbart på mat och dryck. På vissa ställen har man börjat inför dricks på notan - vilket markeras "gratuity" eller "service charge”, läs din nota och om det ingår behöver du inte addera någonting.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 911

Sveriges ambassad (ligger i Washington)

Sverige saknar ambassad i Puerto Rico.

Närmaste ambassad ligger i USA.

Sveriges ambassad

2900 K Street, NW

Washington DC 20007

USA

Tel: +1-202-467 2600

Sevärdheter


El Morro, juvelen i kronan där det ruvar på klipporna, blängande ut över Atlanten i sikte efter erövrare. Detta sägs vara det äldsta spanska fortet i nya världen. Byggandet tog över 200 år och El Morro har haft en betydande roll i motståndet till attacker från olika håll. Delar av fortet har fått betydande skador vid bombningar genom tiderna men fyren fungerar än i dag. Platsen är med på UNECOS lista över världsarv och det är en populär plats för picknick, strövtåg och äventyr.

Museo de Arte de Puerto Rico, Puerto Riscos konstmuseum är kanske Karibiens mest berömda. MAPR är inrymt i en fantastisk byggnad - en gång stadens kommunala sjukhus. Här finns rika samlingar av konst i målningar, skulpturer, sniderier men även ett bevarat laboratorium, en teater, en affär och en helt magnifik park med slingrande stigar som inbjuder till promenader och upptäckter. Genom parken finns skulpturer utplacerade bland mer än hundratusen växter.

Playa Condados smala stränder, kantade av hotell, och ibland bruten av klippor, är en livlig strand med lite tuffare framtoning, mera puls och massor med surfiga vågor. Det finns badvakter, snackbarer, solstolsuthyrning och om du vill ha lugnare vatten sikta västerut där ett rev gör havet lugnare och bättre att bada i om du t.ex. reser med småbarn.

Santurce Mercado, den återupplivade marknaden vaknar i gryningen. Då fylls stånden av hemlagat och hemskördat från ön. Glödande färgstarkt, doftande frestande, annorlunda och bekant och allt absolut välsmakande! Handla till picknick eller är lunch här på något av torgets cafeer. Häng kvar hela dagen och njut av vimmel och kommers - på eftermiddagen transformeras torget till att locka kontorsanställda på informella after works, något att dricka, lite skvaller och några timmar senare är man nervarvad och redo för hemfärd.

Casa Blanca byggdes 1524 som bostad till den banbrytande guvernören Juan Ponce de Leon, som dessvärre dog innan han hann flytta in. Idag museum med en mångfald intressanta artefakter och en magisk innergård i Alhambrastil.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära San Juan

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.