Karta

Flyg till São Paulo

São Paulo är inte bara Brasiliens folkrikaste stad, den är också en av världens största städer. Flyg till São Paulo och upplev en metropol med en stark internationell prägel, tillika Brasiliens finans- och kulturcentrum. Staden är känd för sina fina museer, extraordinära restauranger med mat från världens alla hörn och inte minst spännande konstgallerier. Här finns också gott om köpcentrum som inte bara är fyllda med butiker utan även med restauranger, biografer och i vissa fall också sportområden. Men São Paulo är mer än storstad och skyskrapor, här finns också goda möjligheter till ekoturism. Stora delar av staden täcks av regnskog och några mil bort finns en vacker kuststräcka att utforska. Besök São Paulo under den årliga karnevalen för den ultimata upplevelsen av staden.

Visum

Behövs inte. Svenska medborgare får stanna i Brasilien i upp till 90 dagar utan visum.

Säsong

Vädret i São Paulo är känt för att vara mycket varierande. Temperaturerna sjunker sällan under 20 grader dagtid och staden har minst 152 soltimmar per månad. Perioden mellan september och mars lockar många besökare, men São Paulo kan med fördel besökas året om.

Ta sig runt

Tunnelbanan i São Paulo är ett smidigt och billigt transportmedel. Taxi är lätt att få tag på men se till att den är auktoriserad. Om du planerar att ta dig runt med hyrbil i Brasilien måste du ha ett svenskt körkort kombinerat med ett treårigt internationellt körkort med dig. Tänk också på att trafiken och vägarna i Brasilien skiljer sig mycket från den svenska standarden. 

Öppettider

De flesta butiker håller öppet mellan klockan 10.00-21.00 måndag till lördag. Söndagar håller man generellt öppet mellan 14.00-20.00. Stormarknader och köpcenter kan ha generösare öppettider.

Dricks

Dricksen är inkluderad i notan på restauranger. Det är dock vanligt att lägga på 5-10 procent. Taxichaufförer brukar inte få dricks.

Information och nödfall

Polis: 190

Ambulans: 192

Brandkår: 193

Sveriges ambassad: Embaixada da Suécia, Avenida das Nações Qd. 807, Lote 29, 70419-900, Brasília – DF

Tel: +55 61 3442 52 00

Sevärdheter (topp 5)   

1. Paulista-avenyn

Denna 2,8 kilometer långa boulevard i centrala São Paulo förbinder stadens gamla del med den moderna. Paulista-avenyn är en utmärkt utgångspunkt för förstagångsbesökaren i São Paulo.

2. Sé-katedralen

En imponerande katedral byggd i neo-gothisk stil. Sé-katedralen, eller Catedral da Sé de São Paulo som den egentligen heter, har en av Sydamerikas största orglar.

3. Museu de Arte de São Paulo

São Paulos konstmuseum grundades 1947 och räknas idag till ett av de bästa i Latinamerika. Här finns verk av bland annat Picasso, Monet och Velázquez.

4. Banespa Tower

Denna berömda skyskrapa var länge stadens högsta byggnad. Här finns en utkiksplats med en utsikt på över 40 kilometer vid klart väder.

5. São Paulo Zoo

São Paulo Zoo har över 3200 djur, varav många sällsynta. Den enorma anläggningen lockar fler än 1,6 miljoner besökare årligen.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 11 miljoner i centralorten.

Valuta: Real

Landsnummer: 55

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: UTC-2 till UTC -4

Officiellt språk: Portugisiska

Hotell i São Paulo

Hitta hotell i São Paulo

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära São Paulo

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.