Karta

Flyg till Rimini

Så hittar du billiga flyg till Rimini

Letar du efter billiga flyg till Rimini? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Rimini helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion Hel månad. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Rimini

När är det bäst tid att boka ett flyg till Rimini? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag som flyger till Rimini

För närvarande finns inte några direktflyg från Sverige men du kan resa bland annat med bolagen Luxair, SAS, KLM, Air France och Lufthansa från Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter med en eller flera mellanlandningar.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Rimini flygplats.

Till och från flygplatsen

Federico Fellini internationella flygplats ligger cirka 7 kilometer från centrum. Du kan ta buss in till tågstationen i centrum. Hållplatsen hittar du utanför ankomstterminalen. Bussnummer nio går var trettionde minut och resan tar cirka 15 minuter.

Det finns även gott om taxibilar och här kan du jämföra priser på biluthyrningsbolagen ifall du vill hyra egen bil och se dig omkring i regionen.

På Riminis flygplats

Det är en liten mindre flygplats, men här finns det nödvändigaste som en snackbar, några butiker och turistinformation.

Hotell i Rimini

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell i Rimini.

Bästa tiden att åka till Rimini

Säsongen sträcker sig från april-oktober, men undvik ­augusti som är Italiens semestermånad, då är det mesta är stängt.

Vädret i Rimini

Rimini ligger vid nordöstra Italiens kust utmed Adriatiska havet. Närheten till havet ger ett relativt milt klimat med Medelhavsvarma somrar och relativt milda vintrar. Både vår och höst är milda och behagliga årstider men med ganska ostadigt väder.

Se och göra i Rimini

På 1960-talet var den italienska kuststaden Rimini en välkänd semesterort. Sedan försvann den ett tag från charterkatalogerna, men nu är den tillbaka igen. En hel del har förändrats och renoverats, men den charmiga, sköna, nästan filmaktiga känslan finns kvar. De randiga badhytterna på stranden, de pampiga husen och de mysiga restaurangerna. Ibland känns det som om du klivit in i en svunnen tid.

Och Rimini är inte bara Italiens billigaste turistort. Här finns så mycket mer än stränderna att uppleva. 2 000 års historia, exempelvis. Kyrkor, palats och spännande utgrävningar.

Sevärdheter (topp 5)

Tempio Malestiano
Riminis katedral är ursprungligen byggd i gotisk stil på 1200-talet men omvandlades under 1500-talet till ett renässansens Taj Mahal. Detta blev graven för älskarinnan till Sigismondo Malatesta, ”Vargen”, ett romantiskt avsked av en man med många rykten om sig gällande sina aggressiva utspel mot kyrkan och mot folket.

Ponte di Tiberio
Ett av de viktigaste monumenten från den romerska eran här i Rimini. Den enkla men eleganta stilen med sina runda valv och spana in de hemliga avtrycken på balustraden. Byggd under kejsar Augustus redan 21 AD.

Museo della Cittá
Riminis eget museum berättar sin historia genom över 1500 objekt samlade i en forntida byggnad. Det mesta är skyltat på två språk (italienska och engelska) så du har all möjlighet att lära mer om Rimini och dess arv genom en sakta promenad genom historien här.

Borgo San Giuliano
De charmig gamla fiskekvarteren på andra sidan Ponte di Tiberio, numera fräscha och med de stenlagda gator och gränderna vimlande av trattorior, vinbarer och mysiga cafeer. Kom på ett glas vin eller en espresso eller bara ströva runt och insup atmosfären här.

Stranden
Det kanske var just därför du kom? För att njuta på den 20 km långa stranden och svalka dig i det kristallklara havet. Om du läst ut din bok eller behöver röra på dig för att få plats med ytterligare en magnifik måltid kan du ta del av någon av de många aktiviteter som erbjuds på stranden. Strandvakterna är uppmärksamma och stolar finns att hyra nästan överallt - det finns även ”fri” strand där servicen är obefintlig men sanden gratis att ta plats på.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Rimini

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Rimini: Rimini.
SkyUp Airlines, Aeroflot, Ural Airlines, Ryanair, Pobeda, Blu-express, Air Leisure och Albawings flyger alla direkt till Rimini.
Den billigaste månaden att flyga till Rimini är juni.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.