Karta

Flyg till Preveza

Staden Preveza ligger i nordöstra Grekland och har en historia som sträcker sig tillbaka till 290 f. Kr. Området är rikt på historia med flera spännande platser att besöka, däribland resterna av antika städer. Flyg till Preveza och upplev en typisk grekisk stad med en livlig hamn och många fina utflyktsmål i närområdet. Ett exempel är ön Lefkas, som är förbunden med fastlandet med en bro, som lockar många besökare och som är känd för att ha några av Greklands vackraste stränder. Från Preveza är det också enkelt att ta sig till den populära lilla staden Parga som ligger drygt sex mil norrut.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum men ska kunna vissa upp ett giltigt pass eller nationellt id-kort.

Säsong

Perioden mellan maj och september lockar flest besökare med den absoluta toppen under juli och augusti. Våren och hösten är mycket fin i Preveza.

Ta sig runt

Hyrbil och vespa är två populära alternativ för den som vill uppleva Prevezas närområden. Tänk dock på att trafiken i Grekland är hetsigare än vad vi är vana vid i Sverige och att vägarna inte alltid håller bra standard. I Preveza är det enkelt att ta sig runt till fots.

Öppettider

Matbutiker: måndag – lördag 08.00-20.00.

Affärer: måndag-lördag 08.00-14.00, torsdag och fredag även öppet mellan 17.30-21.00.

Dricks

Dricks förväntas på restauranger samt till hotellstäderskor. Lägg på tio procent extra på notan.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Polis: 100

Brandkår: 199

Turistpolis: 171

Sveriges ambassad: Vassileos Konstantinou 7, Aten

Tel: +30-210-72 66 100

Sevärdheter (topp 5)   

1. Nicopolis

Den antika staden Nicopolis grundades av kejsaren Augustus år 28 f.Kr. och var under en tid huvudstad i regionen Epirus. Idag lockar resterna av staden många besökare.

2. Mesopotamos/ Nekromantio

På toppen av en liten kulle vid staden Mesopotamos ligger Nekromantio som enligt mytologin är porten till underjorden Hades.

3. Alonaki Beach

Drygt två kilometer utanför Preveza ligger den populära stranden Alonaki Beach som är känd för sin gyllene sand och långgrunda vatten.

4. Zalongomonumentet

På berget Zalongo, intill byn Kamarina, ligger det imponerande Zalongomonumentet från 1961. De abstrakta kvinnofigurerna i kalksten är 18 meter höga.

5. Hamnpromenaden i Preveza

Hamnpromenaden i Preveza är en populär plats att besöka, i synnerhet kvällstid. Här finns flera barer och restauranger och ett nattliv som pågår in på småtimmarna. Dessutom finns här en hel del vräkiga yachter att titta på.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 20 000

Valuta: EUR

Landsnummer: 30

Religion: Majoritet grekisk ortodoxa.

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Grekiska

Hotell i Preveza

Hitta hotell i Preveza.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Preveza

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Preveza: Preveza.
transavia, Vueling Airlines, Volotea, Norwegian Air International, Novair, Norwegian Air Sweden, Norwegian och Czech Airlines flyger alla direkt till Preveza.
Den billigaste månaden att flyga till Preveza är maj.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.