Karta

Flyg till Phú Quốc

Välkommen till Phu Quoc, Vietnams största ö

Visum

Om du har tänkt stanna längre än 15 dagar i Vietnam behöver du söka om visum. Med visum får du stanna i Vietnam i 30 dagar, och när du får ditt visum har du 6 månader på dig att resa in i Vietnam.

Säsong

Bästa tiden att besöka Phu Quoc är från november till mars, det är soligt, lagom varmt och lagom fuktigt.

Ta sig runt

Det finns många spännande sätt att ta sig runt på Phu Quoc. Bussar går ofta och många resorts har egen shuttle-service. Du kan hyra cykel eller motorcykel, åka båt eller taxi. För att köra bil själv behöver du dock ett vietnamesiskt körkort.

Öppettider

Öppettiderna varierar men bl.a. marknaden i Duong Dong har oftast kommers och särskilt den dagen i veckan då de större kryssningsfartygen besöker ön.

Dricks

Du förväntas inte ge dricks i Vietnam men är du nöjd kommer gesten att vara uppskattad. Runt 5-10% är brukligt att addera på totalen vid en måltid. Hotellets portier brukar få motsvarande 1 USD/väska.

Information och nödfall

Polis 113

Ambulans 115

Brandkår 114

Svenska ambassaden i Hanoi: Tel:+84-(0)4-372 604 00

Adress: No 2 Nui Truc Street, Ba Dinh District, Hanoi

Sevärdheter

Duong Dong-marknaden

Öarnas kanske största och mest spännande lokala marknad. Atmosfären är livlig, det är trångt och det är vänligt. Passa på att besöka marknaden en dag när det inte är kryssningsfartyg på besök om du vill ha lite mer utrymme för att utforska alla erbjudanden.

Stränder

Phu Quoc lockar med fantastiska beacher i alla väderstreck och alla med unika egenskaper beroende på vad just du är ute efter. Vattensport, snorkling, avskildhet, mingel, närheten till hotell eller den totala ensamheten. Vill du kombinera en dag på stranden med en fantastisk middagsupplevelse kan Ganh Dau Beach vara ett bra val.

Ganh Dau

Belägen på norra västkusten ca 28km från Duong Dong ligger den lugna och fridfulla stranden i Ganh Dau. En lite äventyrlig tur genom byn och du hittar denna lilla bit av paradiset. Den lokala strandrestaurangen serverar ett urval av fisk och skaldjur och atmosfären är magisk.

Den magiska källan

Det berättas att när prins Nguyen Anh gömde sig från Tay Son rebellerna på Phu Quoc Island, stampade han med foten och pekade på jorden med sitt magiska svärd och där bröt vattnet fram för att släcka törsten hos hans arme. Se dig omkring noggrant och du kan upptäcka hans skosuleavtryck i stenen. För att hitta brunnen, börja från An Thoi Town, det en väg österut för en 2km trevlig promenad längs havet, förbi kristallklara vågor innan du når en vit sandstrand där det finns en liten helgedom på den steniga klippan och en sten i form av en fåtölj.

Pepparodling

Med en makalös produktion på över 400 ton förstklassig svartpeppar per år är det inte osannolikt att du förr eller senare snavar över en odling här på Phu Quoc. Pepparn skördas februari till juli men gårdarna kan besökas med organiserade turer året om. Vietnam är ledande global exportör av just svartpeppar och den med allra bästa kvalitet skördas just här.

Fisksåsfabriker

Det är en helt unik upplevelse att besöka någon av de många fisksåsdestillerier som finns i antingen Duong Dong eller An Thoi. Phu Quoc är känd för sin produktion av fisksås av mycket hög kvalitet. Fisksås eller ”nuoc mam” är en dippsås som kompletterar de flesta vietnames måltider med frisk sälta och mer smak. Den är gjord av ansjovis, salt och vatten och ibland den fantastiska peppar som odlas här på ön. Såsen får jästa i sex månader upp till ett år. Såsen förekommer i olika kvaliteter från toppkvalitet, en något ljusare sås till grundläggande matlagningssås. Phu Quoc producerar över otroliga 12 miljoner liter fisksås varje år och har cirka 85 fabriker på ön, så det är väl värt att besöka en av de många fabrikerna. Några av de organiserade turerna besöker dessa fisksåsfabriker, men om du utforskar på egen hand erbjuds gratis inträde, dock kan du behöva en vietnamesisk talande guide. Vissa fabriker har också en liten butik som säljer olika kvaliteter av fisksås. Observera att när du reser från Phu Quoc med flyg, är fisksås inte tillåtet att ta med på flygplanet och vissa flygbolag har förbjudit det helt och hållet på grund av risk för trasiga flaskor och den speciella lukt som är extremt svår att ta bort.

Hotell i Phu Quoc

Hitta hotell i Phu Quoc.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Phú Quốc

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.