Karta

Flyg till Nantes

Välkommen till Nantes i västra Frankrike. Staden var ett viktigt handelscentrum under romersk tid och har genom tiderna fortsatt ha stor betydelse som kugge i det hjulet.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa i Frankrike.

Säsong

Med skönt klimat är Nantes ett bra besöksmål året runt. Det är varmare (och mer trångt) under sommaren men hösten (september och oktober) är fortfarande varm och solig och ger dig gott om utrymme att utforska och njuta.

Ta sig runt

Ett nätverk av bussar och spårvagnar täcker Nantes. Det är både prisvärt och tryggt att åka med. Passa på att köpa biljetten i automat före ombordstigning.

Öppettider

Butiker håller oftast öppet måndag till lördag kl. 09.00-18.00. Vissa butiker stänger en stund för lunch.

Dricks

Det är inte så vanligt att lämna dricks här så om du väljer att göra det ska du inte bli förvånad om servitören springer efter dig med växeln.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 17

Ambulans 15

Brandkår 18

Svenska konsulatet i Nantes

Consulat de Suede

2 rue Paré, 44 000 Nantes

tel. +33 (0)2 40 73 51 28

Sevärdheter


Les Machines de l'Île de Nantes, en magisk fantasivärld tillägnad alla de magiska manicker och mirakulösa mysterier som förekom i Jules Vernes historier. Teamet här funderar ständigt ut nya klurigheter och det finns så mycket att se, testa och upptäcka.

Château des Ducs de Bretagne kommer genom sina utställningar och presentationer i multimedia och fotografi att göra dig bekant med staden som den såg ut på medeltiden och fram till idag. Den rika permanenta utställningen är informativ och inspirerande men håll även utkik efter de tillfälliga specialutställningar som med jämna mellanrum dyker upp här.

Jardin des Plantes är en av de mest utsökta botaniska trädgårdar i Frankrike. Parken flödar över av färgsprakande blomsterrabatter, glittrande fontäner och högresta Redwoodträd. Om du besöker parken i rätt tid kan du förföras av kameliornas blomning. Här finns även växthus och lekplats.

George-Gautier är himmelriket för den som har en svaghet för choklad, sötsaker, vackra inredningar och ja, mer choklad. Här imponerades redan den unge Jules Verne av den fantastiska inredningen med blänkande kandelabrar, svala marmorgolv och sammetsklädda möbler. Och du kommer knappas att kunna motstå sortimentet - i alla regnbågens färger och den lystna palettens alla smakdimensioner. Ät och njut!

Musée des Beaux-Arts erbjuder dig en av de finaste samlingarna franska målningar utanför Paris. I överdådiga gallerier förbundna med ståtliga trappor hänger mästarnas verk. Chagall, Monet, Picasso och Kadinsky. Bland andra. Välkommen på en konstupplevelse utöver det vanliga.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Nantes

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.