Karta

Flyg till La Paz

Välkommen till La Paz, en av världens högst belägna städer i Andernas vackra bergslandskap. Staden är ett av Bolivias viktigaste kulturella center med sina många museer och gamla katedraler och här bjuds många intryck av den gånga kolonialtiden. Blicka in i den sydamerikanska historien och besök Mercado de Brujas, Häxornas marknad, eller upplev det samtida vid utomhusgalleriet i distriktet Obrajes. Missa inte heller världens största linbanenät för passagerartrafik, Mi Teleférico, vilket ger en möjlighet att besöka grannstaden El Alto och uppleva bergsområdet ur ett annat perspektiv.

 

Visum

 

Du får stanna upp till 90 dagar med ett giltigt pass. Vill du stanna längre än så krävs visum. För eventuella frågor om visum kan du kontakta Bolivias ambassad på telefon 08 - 731 58 30.

 

Säsong

 

På grund av stadens höjd är klimatet torrt året runt, och på grund av att staden ligger på södra halvklotet så är den varmaste månaden November med maxtemperaturer på 15+.

 

Ta sig runt

 

Taxi är överkomligt och det går många bussar. Som nämnt tidigare finns det även ett stort linbanenätverk med vagnar som går ungefär var tolfte sekund.

 

Öppettider

 

Butiker har generellt öppet ungefär från kl. 10.00-20.00.

 

Dricks

 

På restauranger förväntas att du adderar ca. 15% dricks på notan. Taxichaufförer förväntar sig inte dricks. Hotellens portier förväntar sig 4-8 Bolivianos/väska.

 

Information och nödfall

 

Polis: 110

Ambulans: 118

Brandkår: 119

 

Sveriges ambassad i La Paz

 

Avenida Arce 2631 Edificio Multicine, Piso 11, San Jorge, La Paz

tel. +591 2 297 96 30

 

Sevärdheter:

 

Den förhistoriska staden Tiwanaku. Lämningarna till denna gamla stad består till viss form av stora stenar med fantastiska inhuggna mönster som bevarats i över tusen år. Spännande att tolka och inspirerande att följa.

 

El Mercado de las Brujas eller Häxornas marknad. En mycket speciell tillställning för dig som är nyfiken på det lite mer ovanliga. Yatiri, Bolivias häxdoktorer, samlas här för att sälja material som används i ritualer, allt från trolldrycker till talismaner.

 

Plaza Murillo. Mitt i centrum av staden ligger La Paz katedral, presidentpalatset och Boliviens kongress. Här rör det sig mycket folk så ett bra ställe att fråga om vägen om man har svårt att hitta. Man kan både synas och se sig omkring och insupa atmosfären av det livliga vimlet.

 

Valle de la Luna, Månens dal. Ett fantastiskt bergsområde med unika formationer i flera olika färger. Här korsas verkligheten med fantasin. Välj en vandring som passar ditt tempo och intresse.

 

Yungasvägen är en mycket vacker väg vid gränsen till Amazonas regnskogsregion. Trots sitt vackra landskap så är denna väg ökänd som världens farligaste väg så det rekommenderas starkt att om man åker bil att man väljer den nybyggda och mycket säkrare vägen. Men om man är ute efter en kick så är vägen ett bra mål för en mountainbikeutflykt.

 

 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära La Paz

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.