Karta

Flyg till Karlstad

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Karlstad

Letar du efter billiga flyg till Karlstad? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Karlstad helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Karlstad Airport

Nextjet har ett direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Karlstads flygplats. Dessutom har BMI Regional direktflyg från Jönköping Axamo till Karlstads flygplats. 

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Karlstads flygplats.

Ta dig till och från Karlstad Airport

Värmlandstrafik kör en anropsstyrd tur, oftast med taxifordon, mellan Karlstad Centrum och Karlstad Airport och gäller vid avgångar till Stockholm Arlanda och Frankfurt Airport (alltså inte vid charteravgångar). Avgång från Karlstad Airport till Karlstad Centrum sker cirka 15 min efter landning.

Det finns även taxibilar utanför ankomstterminalen och möjlighet att hyra bil på flygplatsen.

Vad du kan förvänta dig på Karlstad Airport

Karlstad flygplats ligger enbart några kilometer från Karlstad centrum. Det finns både kort- och långtidsparkering och parkering för elbil direkt utanför flygplatsen. Restaurangen Kjell & Bolas serverar alltid varm mat i samband med charter och flygningar med bolaget Norwegian. De har även en gatebar med ett stort utbud av olika drinkar.

Bästa tiden att resa till Karlstad

Sommaren är helt klart den bästa tiden att besöka västra Sverige. Den varma sommaren börjar i juni och pågår till augusti. Vintern kan däremot både vara blöt och rätt så kall.

På sommaren är även utbudet av evenemang och event som störst.

Vädret i Karlstad

Medeltemperaturen på sommaren ligger på mellan 20-22 grader. Dagarna är långa och varma. Solen går ner först vid midnatt mitt i sommaren. På vintern kan temperaturen falla under minusstrecket och solen går ner vid fyratiden på eftermiddagen.

Saker att se och göra i Karlstad

Karlstad ligger i Värmland i västra Sverige och är en vacker småstad med storstadskänsla. Här finns långa avenyer, mysiga torg, fina hotell, shoppinggator och många kulturella sevärdheter och evenemang.

Besök exempelvis Sundstabadet, Lars Lerins galleri, Värmlands museum och Brigadmuseet.

Hotell i Karlstad

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Karlstad.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Karlstad

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.