Karta

Flyg till Jersey

Välkommen till Jersey, en av Kanalöarna utanför Normandies kust.

Allmänt om att resa till Jersey

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Jersey.

Säsong

Jersey har sin karga charm hela året, med en topp på besöksantal i Agusti med högre priser och mer beläggning som följd. Så gott som alla aktiviteter kan utföras året runt här men om du inte är förtjust i starka vindar och fuktig kyla skall du nog undvika vintern.

Ta sig runt

Ett väl utbyggt vägnät gör ön upptäckarvänlig med bil, buss, taxi eller cykel. Och som ö kan du njuta av den även från vattnet med olika form av erbjudanden om båtturer.

Öppettider

Marknader och vissa butiker håller stängt på torsdag eftermiddag annars är det mer normala tider om gäller. Kl. 09.00-18.00 är vanligt men variationer förekommer. Söndagar har många stängt eller begränsade öppettider.

Dricks

Det är vanligt men inte obligatoriskt att ge dricks på Jersey. Att addera 5-10% på restaurangnotan om du är nöjd med mat och service kommer att uppskattas.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Svenska konsulatet på Jersey

Consulate of Sweden, 15 Esplanade, St. Helier, Jersey, JE1 1RB

Tel: 01534 740204/ 740 205

Hotell i Jersey

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Jersey.

Sevärdheter i Jersey

Jerseys tunnlar, dessa fascinerande, spöklika tunnlar - ett museum över den tyska ockupationen av Kanalöarna under andra världskriget. I dessa kusliga omgivningar fanns ett nätverk av tunnlar, hackade under kriget av slavarbetare, och ett underjordiskt sjukhus. Nu en väl producerad utställning, butik, trädgård och ett litet café.

Mont Orgueil är ett spännande besöksmål. Om du kommer fler gånger kommer du helt säkert att upptäcka ännu en vindlande trappa eller ett hemligt krypin. Slottet vaktade Jersey mot fransk invasion i över 600 år och varje sten här bär sin historia. Utsikten från toppen av slottet är helt fantastisk och för att kittla din fantasi -ja här finns mycket att klura på.

Judith Querees trädgård är en sann oas i de charmiga omgivningarna i St Ouen. Runt det varmröda tegelhuset är grönskan och prakten nästan övermäktig. över 2500 olika sorters blommor kämpar om din uppmärksamhet. Judith tar emot ett par dagar per vecka under sommaren - titta gärna in på hennes hemsida innan besöket för att försäkra dig om att hon har öppet.

Jersey Museum och Konstgalleri bjuder på både kunskap och inspiration. Här kan du ta reda på varför öborna förblev lojala mot den engelska kronan trots närheten till Frankrike, lära dig om öns traditionella jordbruk, se de surrealistiska arbeten målade av världskände konstnären Claude Cahun och så mycket mer. Om du inte har speciellt mycket tid så missa i alla fall inte Merchant House och dess draman.

Stränderna. Om du besöker Jersey på sommaren vill du inte missa stränderna - milslånga sträckor av vit sand eller gnistrande små stenar och det svalkande blå havet. Här finns stränder med utbud av vattensport (t.ex. La Haule), skyddade ombonade stränder (t.ex Bonne Nuit), stränder extra väl lämpade för snorkling (t.ex. Bouley Bay), livliga stränder (t.ex. St Brelades Bay) och de stillsamma undanskymda med plats för privatliv, ja är finns en strand för varje smak.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Jersey

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i : Jersey.
Aurigny, Qatar Airways, easyJet, Air France, LGW, Air Dolomiti, Air Alsie och eurowings flyger alla direkt till Jersey.
Den billigaste månaden att flyga till Jersey är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.