Karta

Flyg till Fort Myers

Fort Myers, välkommen till Florida och den fantastiska Gulfkusten. Härifrån är det nära till allt och på plats har du palmerna, havet och solen!

 

Visum

 

För svenska medborgare gäller det s.k.Visa Waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visum vanligtvis inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än 90 dagar. Däremot är det dock obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka om godkännande innan man påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan. Information om ESTA finns på www.esta.us/svenska.html.

 

Säsong

 

Fort Myers är behagligt soligt året runt med högsäsong under sommaren - en liten varning för besök i april dock då amerikanska ungdomar har sina ”spring breaks” och invaderar staden och stränderna. 

 

Ta sig runt

 

Amerika är ett land för bilister och i Florida är det inget undantag. Att hyra bil är relativt billigt och det kan löna sig att undersöka olika alternativ. Tänk även på att villkoren kan skilja sig hos de olika uthyrningsföretagen gällande försäkringar och ansvar.

 

Öppettider

 

Butiker har normalt öppet kl. 9-18 på vardagar, och kl. 9-13 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har mer generösa öppettider och även söndagsöppet. Tänk dock på att mindre butiker kan hålla stängt på söndagar. 

 

Dricks

 

Dricksen ingår inte utan adderas på restaurangnotan och bör uppgå till 20%.

 

Information och nödfall

 

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges honorärkonsulat i Fort Lauderdale: (954) 467-3507

 

Sevärdheter

 

Ford och Edisons vinterboende. Både Thomas Edison och hans vän Henry Ford byggde sig vinterhem här i soldränkta Fort Myers. Dessa två grannar sågs slå sina kloka huvuden ihop rent bokstavligt här i Edisons labb och vad som kom därutav har definitivt förändrat världen. Museet som nu finns här presenterar på ett utmärkt sätt den överväldigande omfattningen av deras prestationer. Missa inte heller trädgårdarna och hemmet med sin tidstypiska inredning.

 

Lee County Manatee Park är värd ett besök närsomhelst men är du i trakterna mellan november och mars bör du absolut åka hit. Här finns en anlagd park och lekplatser samt plattformar för att kika på sjökorna. Här flockas de och simmar på en armslängds avstånd i det varma vattnet från kraftverket vid kanalen. Det går även bra att hyra kajak här.

 

Fort Myers Farmers Market hålls torsdagar under Caloosahatchee bron. Här kan du frossa i och frestas av ostar, frukt, grönsaker, bröd och andra godsaker - allt odlat och producerat i närheten.

 

JetBlue Park - du kan inte besöka staden utan att se ett baseball pass, match eller träning - det är här du ska göra det. Red Sox fans köar här i dagar när de första biljetterna för säsongen släpps på våren.

 

Fort Myers Historiska Museum är ett populärt besöksmål för både barn och vuxna. Permanenta utställningar dokumenterar och förmedlar stadens historia och inkluderar föremål och berättelser om Fort Myers två träningsbaser, ett pionjärhem och de privata Pullmanvagnen Esperanza.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Fort Myers

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.