Karta

Flyg till Fort Lauderdale International

Fort Lauderdale, välkommen till Floridas Venedig. Är du ute efter golf, stränder, shopping, vattensport, friluftsliv och nöjen? Eller är du kanske på väg vidare, på kryssning mot Panamakanlen, Bahamas eller öarna i karibien? Du kan börja här - eller du kan stanna länge, det finns mycket att upptäcka!

Visum

För svenska medborgare gäller det s.k.Visa Waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visum vanligtvis inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än 90 dagar. Däremot är det dock obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka om godkännande innan man påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan. Information om ESTA finns på www.esta.us/svenska.html.

Säsong

Fort Lauderdale är behagligt soligt året runt med högsäsong under sommaren - en liten varning för besök i april dock då amerikanska ungdomar har sina ”spring breaks” och invaderar staden och stränderna. 

Ta sig runt

Amerika är ett land för bilister och i Florida är det inget undantag. Att hyra bil är relativt billigt och det kan löna sig att undersöka olika alternativ. Tänk även på att villkoren kan skilja sig hos de olika uthyrningsföretagen gällande försäkringar och ansvar.

Öppettider

Butiker har normalt öppet kl 9-18 på vardagar, och kl 9-13 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har mer generösa öppettider och även söndagsöppet. Tänk dock på att mindre butiker kan hålla stängt på söndagar. 

Dricks

Dricksen ingår inte utan adderas på restaurangnotan och bör uppgå till 20%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges honorärkonsulat i Fort Lauderdale:  (954) 467-3507

Sevärdheter

1. Everglades nationalpark ingår bland UNESCOS naturvärldsarv. Besök parken och njut naturupplevelsen till fots, på cykel, med eller utan guide, i bil, i buss eller varför inte i kanot. Här finns möjlighet att på lite närmare håll bekanta sig med fantastiska fåglar och ruskiga reptiler. De fyra entréerna till parken har lite olika inriktning så du kan välja den upplevelse som passar dig och ditt sällskap bäst.

2. Stränderna, totalt 40 kilometer vita, välskötta stränder med skuggande palmer lockar både norr och söder om Fort Lauderdale. Välj den strand som passar dig - den livliga, romantiska, barnvänliga, lugna, undanskymda eller superaktiva. Hur du än vill spendera din stund på stranden så finns alternativen här. Vattensport eller sandslott, du väljer!

3. Museum of Discovery and Sceince, två våningsplan med interaktiv vetenskap. Testa dina pilotegenskaper, umgås med fladdermöss eller kom med på en resa till månen eller Mars. Avsluta besöket med ett IMAX äventyr, i museet finns en fem våningar hög skärm och digitalt surroundljud från 56 högtalare. Man visar både klassiska dokumentärer och det senaste från Hollywood. Den speciella arkitekturen kommer att få dig att känna det, inte bara som om du sett filmen - utan faktiskt varit en del av den. Både 2D och 3D-filmer visas på teatern och 3D-filmer ses med hjälp av speciella IMAX® 3D-glasögon.

4. Shopping, man behöver inte ha svart bälte i shopping för att göra fynd i Fort Lauderdale. Hur stora fynd du gör regleras naturligtvis av dagskursen men ett besök på Sawgrass Mills med alla dess oulets brukar löna sig om du är på jakt efter kläder och elektronik. Sawgrass Mills räknas som Floridas näststörsta attraktion efter Walt Disney World. Vill man satsa på shopping fullt ut kan det löna sig att ta en hotellnatt i närheten av centret men annars är det enkelt att hitta fram med hyrbil eller att haka på en shuttelservice från Fort Lauderdale.

5. Utflykter. Fort Lauderdale är en charmig liten stad i Florida men här i delstaten finns naturligtvis mycket mer att upptäcka bara en bilfärd bort. Orlando (ca 30 mil norrut) med Kennedy Space Center, Disneyworld och Universal Studios lockar kanske främst barnfamiljen medan Key West (lika långt åt andra hållet) längst ut på öarna i södra Florida är en romantisk slutdestination efter en spektakulär bilfärd över öarna. Väl där - missa inte Hemingways hus eller solnedgången från Mallory Square. 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Fort Lauderdale International

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.