Karta

Flyg till Florens

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Florens

Letar du efter billiga flyg till Florens flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Florens helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Florens flygplats

Det finns för närvarande inte några direktflyg från Sverige till Florens flygplats, men däremot kan du flyga från Köpenhamn med Vueling.

Däremot har bland annat bolagen My Austrian, SAS, Air Berlin, Lufthansa, KLM, Swiss, Air France och British Airways flyg med till Florens flygplats med en eller flera mellanlandningar.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Florens.

Ta dig till och från flygplatsen

Flygplatsen Peretola i Florens ligger ungefär fem kilometer från centrum. Flygbussen ”Vola in bus” går varje halvtimme från flygplatsen in till stadens centralstation från 06.00 på morgonen till 23.30 på kvällen. Resan tar cirka 20-25 minuter. Föredrar du att istället hoppa in i någon av taxibilarna utanför ankomstterminalen tar bilresan cirka 15 minuter.

Det kan du förvänta dig på Florens flygplats

Tillsammans med Pisas flygplats tar Florens flygpltas emot en stor del av de många resande, som kommer för att uppleva Toscanas charmerande städer och omgivningar. Flygplatsen har en fint urval av restauranger och barer både för och efter check.in. Likaså kan du göra några sista-minuten-inköp i butikerna, som de flesta ligger på 1:a våningen. Därutöver hittar du alla de faciliteter man kan förvänta sig från en modern flygplats såsom växelkontor, bankomater och ett postkontor.

Bästa tiden att resa till Florens

Säsongen sträcker sig från april-oktober, men undvik ­augusti som är Italiens semestermånad, då är det mesta är stängt. Många tycker att den bästa tiden att besöka Florens är på våren - solen värmer, Toscanas kullar börjar grönska och turisterna är behagligt få. Andra åker i september och oktober för att besöka vingårdarna.

Så är vädret i Florens

Florens har typiskt inlandsklimat med kalla vintrar och varma somrar. Både hösten och våren är behagliga.

Saker att se och göra i Florens

Konsthistoriska mästerverk, vackra piazzor och världens godaste bolognese. I Florens är allting samlat inom bekvämt avstånd. Florens historiska centrum är inte större än att man promenerar till alla sevärdheter inom en halvtimme. Här föddes det italienska språket och här blomstrade renässansen praktfullare än på andra platser. Faktum är att för en konstintresserad besökare finns det så mycket att se i Florens att man riskerar att få yrsel. Maten är dessutom fantastisk – och vinet.

Bland kyrkor och katedraler är Basilica di Santa Croce från 1294 en av de mest välbesökta. Flera stora personligheter ligger begravda här, bland dem Michelangelo, Galileo och Machiavelli. Florens stadsbild är präglad av renässansarkitektur. Det finns många fantastiska byggnader och arkitektoniska sevärdheter i staden.

Hotell i Florens

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell, lägenheter och vandrarhem i Florens.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Florens

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Florens: Florens.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Kenya Airways, GOL Linhas Aéreas, Air Malta, BA Cityflyer och Saudia flyger alla direkt till Florens.
Den billigaste månaden att flyga till Florens är februari.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.