Karta

Flyg till Faro

Algarvekustens största stad är rik på sevärdheter och historisk charm med medeltida kvarter och gamla kyrkor. Flyg till Faro och upplev en härlig blandning av vackra byggnader och moderna restauranger och butiker. I Faro och dess närområde finns ett stort utbud av både härliga sandstränder och golfbanor i världsklass, vilket gör detta till en utmärkt destination för den som vill ha en aktiv semester. Hit kommer besökarna så gott som året runt och Faro trafikeras av flera flygbolag och nås från de flesta stora Europeiska flygplatser. Ett flertal lågprisflygbolag trafikerar också Faro.

Visum

Visum krävs ej för svenska medborgare.

Säsong

Sommarmånaderna lockar flest besökare. Under våren och hösten är klimatet mildare men fortfarande varmt och lämpar sig utmärkt för de som vill utforska staden eller vandra på landsbygden.

Ta sig runt

Faro är en relativt liten stad och lämpar sig därför bäst att upptäckas till fots. Hyrbil är ett bra alternativ för den som vill se mer av Algarvekusten, tänk dock på att trafiken i Portugal är mer intensiv än i Sverige. I Faro finns det också ett lokalt nätverk av minibussar samt taxi.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet vardagar mellan klockan 09.00 till 13.00 och 15.00 till 19.00. Lördagar har de öppet mellan 09.00 och 13.00. Större butiker kan ha generösare öppettider.

Dricks

Dricks ingår i notan på restauranger samt vid taxiresor, men det är vanligt att man lägger på mellan 5 och 10 procent extra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad

Rua Miguel Lupi 12-2°-Dto

1249-077 Lissabon

Tel: +351 213 942 260

Sevärdheter (topp 5)    

1. Cidade Velha

Faros gamla stadskärna är en utmärkt utgångspunkt för förstagångsbesökaren. En av många juveler i den gamla staden är Faros antika katedral.

2. Estoi

Drygt elva kilometer utanför Faro ligger Estoi som är känd för sina romerska ruiner. Här kan man beskåda både gamla kolumner och originalmosaik, romerska bad och resterna av ett tempel. Ett annat måste i Estoi är Estoi palatset, en av få byggnader som klarade sig under den stora jordbävningen 1755.

3. Ria Formosa Natural Park

Kolla in ovanliga fåglar och vacker natur i denna unika park som räknas till ett av Portugals sju naturliga underverk. Ta dig runt till fots eller med båt och besök gärna våtmarkerna. Avsluta utflykten med en måltid på någon av restaurangerna eller caféerna i området.

4. Ilha da Armona

En av områdets största och mest populära stränder. Ilha da Armona ligger öster om Faro och nås med båt från Olhão eller Fuseta. Båtturen tar cirka en kvart.

5. Vale do Lobo Ocean

Algarvekusten är känd för sina många fina golfbanor och Vale do Lobo Ocean är en av de mest omtyckta. Denna golfbana är känd för sina vackra utsikter över Atlanten och passar både nybörjare och proffs.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 60 000

Valuta: Euro

Landsnummer: 351

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: UTC+0

Officiellt språk: Portugisiska 

Hotell i Faro

Hitta billiga hotell i Faro

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Faro

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.