Karta

Flyg till Bordeaux

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Bordeaux

Letar du efter billiga flyg till Bordeaux? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Bordeaux helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion Hel månad. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Bordeauxs flygplats

När är det bäst tid att boka ett flyg till Bordeaux? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag som flyger till Bordeaux

För närvarande finns det tyvärr inte några direktflyg från Sverige till Bordeaux. 

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Bordeaux från Sverige med mellanlandningar.

Till och från flygplatsen

Flygplatsen ligger cirka 12 kilometer väster om Bordeaux. Det finns inte tåg, men bussar som tar dig in till centrum. Den går utanför terminal B och avgår ungefär var 45:e minut. Bussresan är cirka 30-40 minuter lång. En biljett kostar cirka 6 euro.

Om du hellre åker taxi, hittar du dem utanför ankomsthallen. In till centrum kostar det cirka 25-30 euro och det tar cirka en halvtimme. 

På Bordeauxs flygplats

Bordeaux flygplats ligger i Merignac, 1,2 mil väster om Bordeaux. Det finns två terminaler (Hall A och Hall B) som är anslutna till varandra genom en korridor.

Flygplatsens affärer och restauranger är öppna sju dagar i veckan. Du kan äta lunch och middag medan du tittar på plan som lyfter, köpa sista-minuten-gåvor, souvenirer och annat smått och gott. På flygplatsen finns flera bankomater.

Hotell i Bordeaux

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell i Bordeaux.

Bästa tiden att åka till Bordeaux

Åker du för vinets skull är hösten perfekt. Annars är våren och försommaren som vackrast med ett behagligt klimat. Mitt i sommaren kan det bli mycket varmt.

Vädret i Bordeaux

Bordeaux har ett milt klimat. Kallast och regnigast är det i januari. Varmast är det i julimånad.

Se och göra i Bordeaux

Efter flera års renovering har den strålande elegansen från förr putsats fram igen i denna hamnstad i sydvästra Frankrike. Nu skiner de magnifika 1700- talsbyggnaderna längs kajen vid floden Garonne. Härifrån har det flytande guldet – vinet – skeppats ut över världen i flera århundraden.

Att promenera runt om i staden är en upplevelse full av överraskningar. När du svänger runt ett hörn står du plötsligt i en medeltida gränd, framför en triumfbåge eller kanske en gammal flott vinhandlarvilla.

Stads renovering har också om- fattat delar av hamnen, och resultatet är mycket trevligt med gallerier, restauranger och folkliv under helgerna. På söndagsförmiddagarna är det gammal tradition bland stadsborna att äta pinfärska ostron och dricka vitt vin i hamnen. Charmen med Bordeaux är inte enbart staden. Det är att åka ut med La Garonne och titta och smaka på vingårdar, där varje regions namn påminner om något du sett på en etikett på en vinflaska här hemma.

Sevärdheter (topp 5)

Katedralen på Place Pey-Berland

Här gifte sig 1154 Alienor d’Aqui- taine med Henri Plantagênet, blivande kungen av England, och hela regionen blev engelsk under 300 år.

Musée de l art contemporain

I gammal lagerbyggnad finns ett modernt museum/kulturcenter. Här visas stans samlingar av konst från 1950 och framåt, ca 600 verk.

Nya hamnen

Stads renovering har också om- fattat delar av hamnen, och resultatet är mycket trevligt med gallerier, restauranger och folkliv under helgerna. På söndagsförmiddagarna är det gammal tradition bland stadsborna att äta pinfärska ostron och dricka vitt vin i hamnen.

Jardin publique

Parken grundades på 1700-talet och är ett givet mål för svärme- rier, barnlek och picknick i det gröna.

Magnifika vinturer

Charmen med Bordeaux är inte enbart staden. Det är att åka ut med La Garonne och titta och smaka på vingårdar, där varje regions namn påminner om något du sett på en etikett på en vinflaska här hemma.

Mer information

Invånare: Cirka 1 miljon.

Valuta: Euro

Landsnummer: 33

Religion: Majoriteten är kristna.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Franska

Öppettider: Måndag - lördag: 9:00 - 19:00, söndag: stängt

Dricks: Dricksen ingår i restaurang-, hotell- och barnotor men det är vanligt att man lämnar lite växelpengar i samband med betalningen. Taxichaufförer förväntar sig 10-15 procent.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Bordeaux

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Bordeaux: Bordeaux.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Kenya Airways, Nouvelair, Air Mauritius och Norwegian flyger alla direkt till Bordeaux.
Den billigaste månaden att flyga till Bordeaux är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.