Karta

Flyg till La Rochelle

Välkommen till La Rochelle i västra Frankrike. Detta är en av Frankrikes viktigaste hamnstäder och staden har en brokig historia av erövringar, belägringar, självstyrelse och kapitulation.

 

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Frankrike och La Rochelle.

 

Säsong

Sommaren är varm och solig och den tid på året då La Rochelle välkomnar allra flest besökare. Det blir trångt och trivsamt särskilt i augusti så planera väl och boka i tid för att få ut det mesta av din vistelse.

 

Ta sig runt

Ett väl fungerande nätverk av kollektiva trafiklösningar säkerställer att du kommer runt tryggt och till ett bra pris.

 

Öppettider

Butiker håller oftast öppet vardagar kl. 10.00-18.00, ibland med en kort paus för lunch, på helgerna är tiderna oftast inte lika generösa medan större shoppingcenters har mer omfattande tider.

 

Dricks

Franska kypare förväntar sig ingen dricks - vilket inte betyder att det inte skulle uppskattas. Så är du nöjd med mat och servering finns det inget hinder för att toppa notan eller lämna en slant på bordet.

 

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 17

Ambulans 15

Brandkår 18

Sveriges ambassad (ligger i  Paris)

17, rue du Barbet de Jouy

75007 Paris

Tel: +33 1 44 18 88 00

 

Sevärdheter


Aquarium La Rochelle är stadens toppbesöksmål. Familjevänligt och intressant inleds äventyret med en ubåtsfärd - sedan får du ”simma” dig igenom världshaven. Skimrande maneter och vasstandade pirayor, hajar och sjöhästar. Här vill man verkligen ge dig möjligheten att uppleva och upptäcka våra havs all skönhet och al hemligheter som lurar under ytan.

 

Tour de la Chaine, en kedja mellan stentorn installerad för att en gång skydda hamnen mot fientliga angrepp nattetid. Nu erbjuds du en makalös utsikt från toppen och att besöka en utställning om kanadensiska äventyrare här. Här finns även fyren, en av de äldsta i världen.

 

Parken Réserve Naturelle Marais d'Yves

15 km söder om staden är ett spännande naturcenter som erbjuder upplevelser och kunskap beroende på säsong. Titta på fåglar, mer än 250 arter trivs här i parkens våtmarker. Och är du här då fåglarna samlar sig för färd kan du se himlen täckas av tiotusentals fåglar på väg. Guidade vandringar och cykelturer erbjuds och du kan även ströva runt på egen hand och bekanta dig med grodor, blommor och insekter.

 

Har du barnen med eller barnasinnet kvar är ett besök på Musee des Automates varmt att rekommendera. 300 automatiserade dockor från de två senaste århundraden underhåller dig här i denna temaparksliknande omgivning. Du kommer att både förvånas och förundras över den fantasi som ligger bakom presentationen.

 

Naturhistoriska museet i La Rochelle har fantastiska presentationer med intressanta artefakter och massor med information för den vetgirige eller för den vars nyfikenhet behöver en gnista. Specialutställningar kompletterar den permanenta och det finns alltid någonting att upptäcka här. Oberoende av ditt fokusområde; geologi, zoologi, etnologi, arkeologi eller vad som fångar dig så finns det här.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära La Rochelle

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.