Karta

Flyg till Bilbao

Aktuell information i december 2016.

Så hittar du billiga flyg till Bilbao

Letar du efter billiga flyg till Bilbaos flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Bilbao helt utifrån dina egna önskemål. Det enda du behöver göra är att fylla i när och varirfrån du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du vet när du vill åka till Bilbaos flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent - en gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet. Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Bilbaos flygplats

Det finns för närvarande inget direktflyg från Sverige till Bilbaos flygplats, men bland annat SAS, Lufthansa, KLM, Norwegian, Swiss, Air France, Tap Portugal, Vueling, British Airways, Iberia, Brussel Airlines och Air China har flyg från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Jönköping Axamo, Karlstad, Lindköping och Norrköping till Bilbaos flygplats med en eller flera mellanlandningar.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Bilbao.

Ta dig till och från flygplatsen

Flygplatsen i Bilbao ligger cirka 10 kilometer från centrum. Utanför huvudterminalen kan du med Bizkaibus A347 ta dig till in till stan. Bussresan tar cirka en halvtimme och avgår var 30:e minut mellan sex på morgonen och midnatt. Det finns även gott om taxibilar utanför ankomstterminalen och möjlighet att hyra bil. Här kan du jämföra priser bland de olika biluthyrningsbolagen på plats.

Det kan du förvänta dig på Bilbaos flygplats

Bilbaos flygplats har två våningar. På våning två ligger avgångshallen och på våning ett ankomsthallen. Flygplatsen hanterar främst inrikesflygningar men även några europeiska. Det finns gott om restauranger och butiker där du kan spendera tiden i väntan på att flyget ska avgå, även en VIP-lounge som tillhör flygbolaget Iberia där du har tillgång till tidningar, avkoppling, internet och duschmöjligheter.

Bästa tiden att åka till Bilbao

Bästa tiden att besöka Bilbao är på våren och försommaren i maj och juni. Då är det oftast inte så regnigt och turistträngseln i augusti är fortfarande långt bort.

Allmänt om att resa till Bilbao

Visum

Nej, det behövs inte.

Så är vädret i Bilbao

Hela Baskien är känt för sitt regniga och milda väder. Tänk Irland! Denna region av Spanien och den gröna irländska ön påminner mycket om varandra klimatmässigt. På våren och hösten duggregnar det ofta. Vintern blir sällan riktigt kall utan temperaturen brukar hålla sig kring 10 grader. På sommaren brukar det vara lite mer soligt och mellan 20-25 grader.

Saker att se och göra i Bilbao

Bilbao, Baskines huvudstad, har under de senaste åren genomgått en helrenovering och lockar besökare både med intressant kultur och spektakulär mat. Guggenheimmuseet öppnade 1997 och här hittar du några av Spaniens och även världens bästa kockar.

Se till att besöka det berömda museet men även andra konstgallerier i stan. På kvällen är det nästan ett måste att ge sig iväg på en Pintxos-runda i gamla stan. Pintxos är Baskiens motsvarighet till tapas och smakkombinationerna är helt otroliga. Dessutom stämningen när folk står utanför barerna och småtuggar, pratar och skålar.

Ta sig runt

Staden har väldigt bra kollektivtrafik. Här finns spårvagn, tunnelbana och bussar. Turister kan köpa ett Bilbaokort som även ger rabatter i museum och på olika restauranger och i affärer.

Öppettider

De flesta affärer har öppet mån-lör. kl 10-14 på förmiddagen och kl 17-21 på kvällen, med undantag för stormarknaderna som har öppet hela dagen från ca 9.30-21.

Dricks

En serviceavgift är inbakat i priset men det är ändå brukligt att ge dricks. Vanligtvis ca 10% eller att man avrundar priset uppåt.

Nödnummer: 112

Invånare: Cirka 500.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 34

Religion: Majoriteten katoliker

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Baskiska och spanska.  

Hotell i Bilbao

Hitta hotell i Bilbao

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Bilbao

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.