Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Birmingham Flygplats

Biluthyrning i Birmingham/USA

Den här informationen är aktuell i juli 2015

Birmingham-Shuttlesworth International Airport (BHM) är Alabamas största flygplats och här kan du lätt hyra en bil för att utforska området runt omkring. Alabama är en relativt liten stat i sydöstra USA. Staten är känt för sitt lantbruk, men även för sin roll i amerikanska inbördeskriget. I Alabama finns många intressanta sevärdheter och vacker natur.

Här kan du hyra bil på flygplatsen

Biluthyrningsdiskarna hittar du i sektion 1B och 1C vid parkeringsplatsen i anslutning till flygplatsen. Här kan du både hämta och lämna hyrbilen. Företagen som finns på plats är Alamo, Avis, Budget, Thrifty, Dollar, Enterprize, Hertz, National och Payless.

Trafiken i Birmingham/Alabama

Det är lätt att bila i USA. Men visst finns saker man måste känna till. Ordet highway missförstås ofta. Highway betyder huvudväg i största allmänhet, en större väg i förhållande till andra vägar i grannskapet. Oftast handlar det om en bra väg, men inte alltid. Motorvägar, landsvägar och större lokalvägar är typiska highways. Men en mindre väg kan också vara en highway - om ännu mindre vägar finns i närheten. Längs många vägar är vägvisningen dålig, inkonsekvent eller obefintlig. Bra kartor är nödvändiga, gärna även GPS. I glesbefolkade områden ska du tanka så fort du ser en mack. Det kan vara långt till nästa. Även i mer befolkade trakter är det klokt att tanka i tid.Lämna alltid företräde till ett fordon på väg ut i en korsning, oavsett vilket håll det kommer ifrån. Fordon på större vägar har företräde framför dem på mindre. Är vägarna likvärdiga har den som anländer först till en korsning rätt att köra först. Om två fordon samtidigt kommer till en korsning gäller högerregeln.

Platser värda att köra till

U.S. Space & Rocket Center

U.S. Space & Rocket Center i Huntsville är Alambamas populäraste sevärdhet. Här finns en autentis, men även flera intressanta utställningar om NASA:s rymdforskning.

Historiska Montgomery

I Alabamas huvudstad Montgomery finns historiska sevärdheter för hela familjen. Du kan bland annat besöka First White House of Cofederacy, där konfederationen utsåg sin första egna president. Huset är i bra skick och man har behållit originalinredningen.

Lyssna på jazz i Alabama

Särskilt jazz har sina rötter i Alabama, men delstaten är känd för all sorts musik. I Alabama Jazz Hall of Fame i Birmingham visas flera fina utställningar om områdets många jazzmusiker.

Häng på stranden

Stränderna i Alabama är kända för sitt fina badvatten. I närheten av staden Foley ligger området Gulf Shores, där sanden är fin och vattnet ofta riktigt varmt och skönt. Även området Orange Beach har många bra och härliga stränder.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.