Manhattan

24 sep. 201925 sep. 2019

2 gäster - 1 rum

Välkommen till Manhattan - staden som aldrig sover. Manhattan är i själva verket en enorm ö, och en av fem stadsdelar som tillsammans bildar staden New York. Många förknippar hela New York med just Manhattan, dels för att det är New Yorks äldsta stadsdel, men också för att Manhattan är förknippat med så mycket: ett rikt och ständigt nyskapande kulturliv, nytänkande konstnärer, fantastisk mat, berömda musikaler och ett rikt och varierat shopping- och uteliv. Här finns det utan någon som helst tvekan något för alla. För den som letar hotell i New Yorks Manhattan behöver man heller inte leta särskilt länge. Här finns oerhört många hotell, hostel och vandrarhem i alla prisklasser. 

Var ska man bo på Manhattan?

Bo på Lower Manhattan - unik shopping på Lower East Side

Det finns nästan outsinliga möjligheter att shoppa på Manhattan. 5th avenue i alla ära, men om man vill se mer än de större shoppingkedjorna, och kanske hitta något mer unikt att få med sig hem, är Lower East Side och områdena däromkring dem du bör besöka! Här finns hur många spännande butiker som helst, något för alla stilar och åldrar, kläder, design och konst, gallerier och mycket mer, alltihop i varierande prisklasser. Vill man bo mitt på Lower East Side är det ingen konst att hitta något av Manhattans många hotell eller lite mer prisvärda vandrarhem. För den som blir trött i fötterna finns det även gott om caféer och  även barer där man kan skaffa lite ny energi. Vill du kanske kombinera 5th avenue med Lower East Side? Hoppa på tunnelbanan, det är det utan tvekan smidigaste sättet att att sig fram i New York.  

Upplev High Line - från bortglömd järnväg till mysig parkpromenad

Att strosa längs High Line är en perfekt kontrast till det hektiska storstadslivet kring Manhattans större och mer shoppingtäta gator. High Line var från början en drygt 2 kilometer lång järnvägsviadukt, men låg öde och bortglömd i mer än 30 år, innan Manhattan år 2009 förbarmande sig över platsen. Numera är det ett riktigt spännande promenadstråk med gott om platser som inbjuder till picknick eller bara en stunds vilopaus. Passar utmärkt både för barnfamiljen och för den som vill njuta av vackra omgivningar eller är intresserad av flora och fauna. Platsens växtlighet är nämligen baserad till stor del på den som spontant uppkom på platsen under perioden då den stod orörd. Efter promenaden tar du smidigt tunnelbanan till nästa aktivitet! Såvida du inte valt att bo i närheten förstås, i den här delen av Manhattan finns hotell och även hostel och vandrarhem med varierande storlek och utseende.

Vill du ha fler tips på saker att göra på riktigt stram budget - i hela New York? Skyscanner har sammanställt de 20 bästa och billigaste sakerna att hitta på i New York och Manhattan! 

Flyg till Manhattan

Gör drömmen verklig! Hitta det mest prisvärda flyget till Manhattan med Skyscanner! 

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Manhattan

från 962 SEK

Vad säger resenärer om Manhattan?

9,8
Nattuggla
8,2
Familjeresenärer
6,7
Affärsresenärer
6,7
Studenter
Medlemmars omdömen (7)
Jarod Jones
Jarod JonesBurns
2014-10-15

Stor stad. Bra folk. Budgeten vänliga.

Colleen Gotsurf
Colleen GotsurfSaratoga
2017-01-06

Gatukonst ... Midtown

Cora Virginia Warner
Cora Virginia WarnerPaxico
2017-01-06

Stora slott som byggnad. Stora butiker och mat. Stora landskap.

Lizzie Tillery
Lizzie TilleryOverland Park
2018-05-21

I currently go to school at Kansas State located in Manhattan. As a mountain girl I always look for exciting outdoor adventures and this place does have a good amount. Tuttle creek state park, Konza Prairie, Top of the World, Manhattan Hill, etc are all must stop desinations within the town. It has a great variety of shops and restaurants and plenty of nightlife especially in Aggieville. This is the perfect college town and has something for everyone.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är oktober, med ett genomsnitt på 817 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Manhattan är juni, med ett genomsnitt på 1 010 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i september förra året var 781 SEK per natt. Det är 15 % lägre än det genomsnittliga priset 904 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Manhattan är den förväntade genomsnittstemperaturen i september 20,6 °C/69,1 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 33,7 °C/92,7 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på −7,0 °C/19,4 °F.
Närmaste flygplatsen för Manhattan är Manhattan (MHK) (9,56 km).

Planera en resa till USA