Karta

Flyg till Surat Thani

Surat Thani

Surat Thani är en provins i södra Thailand. De många öarna som ligger här längs kusten gör Surat Thani till ett perfekt gömställe för semesterfirare från hela världen. Populärast är Penang och medelstora Ko Samui, Thailands tredje största ö, och dess granne Ko Pha-nga och Koh Tao. Här väntar charmiga palmkantade stränder, kristallklart vatten och färgstarka korallrev.

Visum

Behövs inte för resor upp till 30 dagar. Om du tänkt stanna längre än det, måste du skaffa dig ett turistvisum som ger dig möjlighet att stanna i Thailand i 60 dagar och upp till 90 dagar efter förlängning på plats i Thailand. Du behöver söka visumet innan avresa från Sverige.

Säsong

Thailand har ett tropiskt klimat med tre årstider som påverkas av monsunen. De tre årstiderna är den svala och torra, den varma torra samt regnsäsongen med tropiskt regnskogsklimat. Det regnar det minst i januari-februari och mest i maj och september-oktober. Temperaturen är jämn och ligger på runt 25-26 grader året om.

Ta sig runt

Det finns många olika sätt att ta sig fram på i området. Med båtar och färjor till öarna och med bussar på landbacken. Det går även bra att hyra motorcyklar och bil.

Öppettider

Bankerna har normalt öppet måndag till fredag 9.30- 15.30. Växelkontor har vanligtvis öppet även på helger och kvällar. De flesta affärer har öppet sju dagar i veckan från 10.00- 22.00.

Dricks

Det är vanligt att lägga 10 procent av krognotan i dricks på bättre ställen. När det gäller taxi rundar man vanligtvis av upp till närmaste 5 bath.

Nödnummer:

SOS Larm: 191

Turistpolisen: 1155 eller 02-2815051

Trafikpolisen: 197

Polis: 195

Brandkår: 199

Sevärdheter (topp5)

Tapi River Mouth

Tapi River Mouth är särskilt känt för sina utmärkta fiskrestauranger. Förutom servering prisvärda läckra rätter, de ligger mot en magnifik bakgrund av den fredliga Tapi floden.

Mu Ko Ang Thong National Park

Naturreservatet omfattar cirka 40 öar två timmar med båt nordväst om Ko Samui. De mest attraktiva öarna är Koh Wua Ta Lap, Ko Mae Ko, När Prayat, Ko Sam Sao, Ko Nai Put och Ko Wua Te. De består av kalk och är kantad av stränder och regnskog.

Monkey training collage

En intressant plats att besöka. Ägaren utbildar apor att bli kokosnötsamlare. Utbildningen sker på ett djurvänlig sätt. Inga straff ges, bara belöningar.

Amphoe Don Sak

Luang Pho Choi, en av södra Thailands mest vördade buddhistiska munkar grundade detta kloster. Från pagoden får besökare en panoramavy över kusten.

Tai Rom Yen nationalpark

Parken är täckt av frodiga orörda skogar där sällsynta växter kan hittas. Vilda djur som elefanter, bergsgetter, tapirer, chevrotains, vildsvin kan också ses här.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 970.000 i hela provinsen.

Valuta: Baht

Landsnummer: 66

Religion: 70 % muslimer, 30 % buddister.

Tidsskillnad: + 6 timmar. Thailand har ingen sommartid, så när vi har sommartid blir tidsskillnaden bara 5 timmar.

Officiellt språk: Thai är officiellt språk.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Surat Thani

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.