Karta

Flyg till Santander

Välkommen till Santander i norr Spanien, beläget vid Biscayabukten och i närheten av Altamira, världsarvet.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Santander.

Säsong

Juli, augusti och september bjuder oftast på behaglig värme och sol och är dessutom de torraste månaderna. Resten av året kan det både regna och vara svalare.

Ta sig runt

Staden är perfekt att upptäcka till fots då den från kant till kant inte är mer än ca 6 km. Vill du vidga dina vyer finns det gott om bussar och biljetter till ett bra pris.

Öppettider

De flesta butikerna håller öppet från kl. 09.30-14.00 och från 17.00-20.00 måndag till lördag. Större butiker och shoppingcentra har mer generösa öppettider.

Dricks

Det är vanligt att ge ca 10% i dricks. Många uppskattar att få dricksen kontant, du kan lämna den på bordet eller ännu hellre i det fodral din nota presenterades.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sveriges ambassad (ligger i Madrid)


Calle Caracas, 25
ES-28010 Madrid
Spanien

Tel: +34-91-702 2000

Sevärdheter


Beacherna, här finns så många fina beacher att alla hittar någon som är helt perfekt. För den som vill ha lä och lite stillsammare vågor rekommenderar vi Playa de Bikinis medan den som är just på vågsafari kanske hellre söker sig till Playa del Puntal, här trängs surfshoppar, du kan ta surflektioner eller bara hänga och njuta av atmosfären.

Jardines de Pereda, uppkallad efter författaren Jose Maria de Pereda. Hans verk Escenas Montañesas, illustreras till besökarens förtjusning i brons och sten här. Parken bjuder förutom på skulpturernas historier även på svalkande grönska och nätta små dammar i ett strikt nätverk av promenadvägar.

Museo de Arte Moderno y Contemporaneo bjuder på en omfattande samling verk i en samling som sträcker sig från 1600talet fram till idag. Det är spännande och inspirerande och kontrasterna i urvalet skapar inspirerande kopplingar och väcker nya tankar hos betraktaren. Missa inte biblioteket i byggnaden vid sidan av. Biblioteca de Menéndez Pelayo byggdes 1915 för att hysa den rikliga litteratursamling bestående av mer än 41 500 böcker som testamenterades till staden av den lokala läraren, filosofen och poeten Marcelino Menéndez Pelayo.

Catedral de la Asuncion är egentligen sammansatt av två gotiska kyrkor. Den nedre, med anor från 1300talet har ett glasgolv som avslöjar bitar av det en gång romerska Santander. Just bredvid kan du se den silverskål som innehåller skallarna av de kristna martyrerna San Emeterio och San Celedonio, Santanders eget skyddshelgon.

Santander är fantastiskt att upptäcka till fots, promenadvägen längs vattnet är stället att se och ses på, på dagarna kan du pausa över en kopp kaffe och på kvällen glittrar här av barer, av mingel och av människor.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Santander

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.