Karta

Flyg till Osaka

Osaka, välkommen till Osaka, Japans tredje största stad vid Stilla havets kust.

Visum

Svenska medborgare som besöker Japan som längst tre månader som turist behöver inte ansöka om inresevisum i förväg.

Säsong

Bästa tiden att besöka Osaka är på våren då körsbärsträdens blomning bjuder på en magisk upplevelse.

Ta sig runt

På räls, tåg och metro, är det överlägset bästa sättet att ta sig runt här.

Öppettider

Oftast är butikerna öppna från kl. 10.00 till 21.00. De flesta butiker är öppna på helgdagar, inklusive nationella helgdagar och söndagar.

Dricks

Om du vill ge dricks i Japan tänk på att lägga det i ett litet kuvert först då det anses oförskämt att ge pengar direkt från fickan. I och för sig är dricks inte så vanligt här men alltid uppskattat av den som gjort din vistelse trevlig eller omsorgsfullt tillagat din måltid.

Information och nödfall

Polis 110

Ambulans 119

Sveriges ambassad (ligger i Tokyo)

Embassy of Sweden

1-10-3-100, Roppongi, Minato-ku

Tokyo 106-0032

Tel: +81 3 5562 5050

Sevärdheter


Museet för orientalisk keramik är vackert beläget i Nakanoshima, Osakas äldsta park. Detta anses verkligen vara en riktig pärla till museum. Här finns en prestigefylld samling fin keramik, utsedd till den finaste i världen. Koreansk celadon, kinesiska skatter från Ming och Song dynastierna, japansk Edo och mycket mer. Pedagogiken i utställningen gör den lika se- som minnesvärd!

Osakas historiska museum i utkanten av Osaka erbjuder flera våningar (att utforska i kronologisk ordning) med förtjänstfullt visualiserad historia från stadens 1400år. Här fängslas du helt säkert av presentationer i multimedia, fotografier, rekonstruktioner och fullskaliga modeller.

Ame-Mura, ”amerikanska staden”, är platsen att besöka för att ta del av nutidens ungdomskultur här i Japan. Här finns tusentals butiker, barer, cafeer och restauranger - och ett mingel att häpnas över och inspireras av.

Osaka slott är en rekonstruktion av det slott som historiskt spelat en stor roll i enandet av Japan. Med sin autentiska exteriör men bekväma inre (komplett med hissar) är detta ett populärt besöksmål. Här finns förutom slottet den vackra parken (perfekt för körsbärsblomssafari om du är här på våren), matförsäljare och fler historiska minnesmärken.

Mino Park, om du behöver vila dina sinnen efter alla överväldigande ljud, ljus, färg och intryck från staden Osaka kan du fly en stund till stillhet och natur bara 30 minuter bort. Här i Mino Park kan du vandra, det finns markerade vandringsleder, om du hinner med en 45-minuters vandring passa på att besök vattenfallet. Bästa tiden är hösten då Mino Park glöder av säsongens färger.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Osaka

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.