Karta

Flyg till Montevideo

Välkommen till Montevideo, Uruguays huvudstad. Här vid Rio de la Plata,eller som Taube skaldade ”nästan i kanten av den blåa Atlanten” har staden en utmärkt bas ur sjöfartssynpunkt.

 

Visum

 

För att inresa i Uruguay krävs inte visum för svenska medborgare vid kortare turistbesök, max 90 dagar.

 

Säsong

 

Montevideo är behagligt att besöka året runt. Här förekommer ingen direkt regnperiod utan det regnar en liten droppe nu och då under året. Svalast är det i juni och varmast i januari.

 

Ta sig runt

 

Bussar är ett billigt och bra sätt att ta sig runt i staden. Det finns även gott om taxi men bensinen är dyr och taxiresornas pris oftast därefter. Att hyra bil är ett alternativ om man har lite is i magen och förståelse för en annan trafikkultur.

 

Öppettider

 

Måndag till fredag kl. ​​09.00-18.00 och lördag kl. 09.00-12.00. Små butiker kan stänga för lunch och även hålla stängt på lördagar. Större köpcentrum har vanligtvis öppet hela veckan och även kvällar.

 

Dricks

 

Det hör till att ge dricks i Montevideo. Addera ca 10% på din restaurangnota och ge motsvarande 1 USD/väska till din portier.

 

Information och nödfall

 

Allmänt nödnummer 911

Polis 911

Ambulans 105

Brandkår 104

 

Svenska Konsulat i Montevideo

Uruguay Rambla 25 de Agosto de 1825, Nr 508 Piso 5 Casilla de Correo 1271

11000 Montevideo Uruguay.

Telefon +598) (2) 917 02 89

 

Sevärdheter


Mingla i Montevideos gamla hamn. Här i marknadsbyggnaden vid foten av Pérez Castellano frestar ”parillas” (biffrestauranger) och det är färgrikt, folkligt och livligt. Maten är god och atmosfären tät.

 

Gatumarknader med massor av fynd och inspiration. Coola smycken, hantverk, färgstarka frukter och smakrika ostar. Folk, fart, energi och fynd. Det finns ett antal roliga ”ferrias” (gatumarknader) i Montevideo. Till Tristan Narvaja kan du åka redan tidigt på morgonen, ta en promenad och träffa folk. På helgerna breder denna marknad ut sig ännu mer och drar extra mycket folk. Se till att vara på plats tidigt!

 

Skimrande vit i solskenet där byggnaden forsar nerför bergsidan hyser denna sagolika skapelse museet Casapueblo. Byggnaden i sig är värd ett besök och utställningen över Carlos Paez Vilaros verk samt utsikten från restaurangen på byggnadens topp gör ett besök här minnesvärt oberoende intresse för konst eller arkitektur.

 

Strandliv i storstaden. Inte för intet kallas Montevideo den bästa semesterstaden i Sydamerika. Längs den berömda kustlinjen vid Punta del Este eller om du vågar dig lite längre bort för att utforska de mindre besökta stränderna på Cabo Polonio eller Punta del Diablo  - hur som kommer du att hitta långsträckta vita  stränder och du behöver inte ens lämna huvudstaden. Den strandnära Rambla kopplar ihop alla Montevideo stränder från öst till väst.

 

Museo del Carnaval, karnevalmuseet i Montevideo är ett kul och festligt sätt att uppleva karnevalsstämningen även om den inte pågår för fullt just under ditt besök. Annars är karnevalen i Montevideo känd för att vara världens längsta även om den inte är lika galen som den i Rio. Om du nu missar den 40 dagar långa karnevalen kan du här ändå insupa stämningen genom ett myller av dräkter och masker. Fotutställningarna här är utmärkta hyllningar till karnevalen som funnits i mer än 100 år.

 

 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Montevideo

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.