Karta

Flyg till Muskat

Muscat, välkommen till Oman och Muscat. Här med höga berg i bakgrunden och glittrande Indiska Oceanen framför dig råder ett lugn som kan få den mest stressade och uppjagade att varva ner och samla sina tankar.

Visum

Svenska medborgare som reser till Oman som turister kan erhålla visum vid ankomsten. Kontrollera alltid giltighetstiden på pass och dylikt före avresan och stanna inte kvar i landet efter giltighetens slut!

Säsong

Ett besök här i perioden oktober till mars garanterar den sköna värmen när mörker och fukt tar över härhemma.

Ta sig runt

Det finns busslinjer i Muscat och det är både billigt och spännande. Bussen stannar där du vill bara banka i taket på bussen som signal. Vägnätets kondition är oftast god så att hyra bil är ett alternativ för att få se mer av Muscat och dess omgivning.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet kl. 09.00-13.00 och öppnar igen kl. 16.00-21.00. Supermarkets och shoppingcenters har mer generösa öppettider.

Dricks

Vissa restauranger lägger på 10% serviceavgift på din nota - om det inte är gjort är det god sed att själv addera ca 10% på slutsumman.

Information och nödfall

Polis 9999

Svenska Konsulat i Muscat

Swedish Consulate General in Muscat,

Oman Infinity Showroom e 3rd Floor Suhail Bahwan Automobiles Qurum Muscat Oman

Telefon (+968) 2456 0971

Sevärdheter


Fort Mirani och Fort Jalali, bägge imponerande monument från en svunnen tid. Med rötter i 1500talet och en rik och färgstark historia från Omans storhetstid är dessa bägge värda en upptäcksfärd.

Kanske du bokat ett av hotellen på den vackra och långsträckta stranden - om inte så har du fortfarande tillgång till detta paradis. Du kan hyra bil eller ta en taxi lite utanför staden och där lockar den varma sanden och det svalkande havet. Det är enkelt att hitta en egen lugnare plats på sanden för med en kustremsa på ca 1700km finns det plats för alla.

Mutrah, känns som en fiskeby men är det viktigaste hamnområdet. I den tidiga morgonstunden levereras fångsten härifrån till stadens fiskmarknad - men mest spektakulärt är området i solnedgång. Missa inte de sista strålarnas värme som färgar området i glödande toner och långa svarta skuggor. Ta en kvällspromenad bland de vackra husen och fontänerna här.

Bait al-Baranda, detta utmärkta museum inhyst i ett renoverat hus från 1930 bjuder på Muscats historia från långt tillbaka. Fantasifullt producerat med interaktiva skärmar och spännande presentationer ger en bild av inte bara Muscat men även Oman i fler sammanhang, ekonomiskt, kulturellt och regionalt. Missa inte det populära caféet vid entrén!

Mutrah Souq, den traditionella arabiska marknaden med alla ingredienser från ett unikt kaos via guld, antikviteter och vardagliga hushållsredskap under ett tak. Du förväntas pruta men några större rabatter kommer du aldrig att få igenom. Fyndet är just stämningen här. Och den är gratis.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Muskat

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.