Karta

Flyg till Menorca

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Menorca

Letar du efter billiga flyg till Menorca? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Menorca helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Menorca

Om du vet när du vill åka till Menorcas flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet. Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Menorcas flygplats

För tillfället finns det tyvärr inte några direktflyg till Menorcas flygplats från Sverige, men både från Stockholm Arlanda flygplats och Göteborg Landvatter flygplats finns det flera flygbolag som har flygningar till Menorca med en eller flera mellanlandningar. Bland annat bolagen My Austrian, British Airways, Vueling, Iberia och Iberia Express.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Menorca.

Ta dig till och från Menorcas flygplats

Menorcas flygplats ligger cirka fyra kilometer sydväst om huvudstaden Maó. Under sommaren finns det bussar som tar dig direkt till centrum varje halvtimme. Utanför ankomstterminalen finns det även gott om taxibilar och du har även möjlighet att hyra bil där.

Här kan du jämföra priser bland de olika biluthyrningsbolagen på plats.

Det kan du förvänta dig på Menorcas flygplats

Menorcas flygplats är framförallt till för turister. Här landar många charterbolag men även reguljära flyg. Den har bara en terminal och tar emot cirka 2,5 miljoner passagerare varje år.

Bästa tiden att resa till Menorca

Den bästa tiden att besöka Menorca är på våren, när trädgårdar och naturen sprakar av nyutslagna blommor, solen inte är för tuff och fiesta-säsongen är bara i sin försiktiga början. Vid denna tid är priserna (utom under påskveckan) fortfarande låga, men vädret är ofta tillräckligt varmt för att du ska kunna njuta av en strandsemester.

Hotell på Menorca

Hitta hotell på Menorca.

Allmänt om att åka till Menorca

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för resa till Spanien och Menorca.

Vädret på Menorca

Medelhavsklimat är en typ av subtropiskt klimat som utmärks av att sommaren är oavbrutet torr och varm, medan vädret på vintern är omväxlande och nederbördsrikt.

Sommarsäsongen här varar mellan maj till september med behagliga temperaturer i luften och vattnet. I juli månad är det runt 28 grader i skugga och 24 grader i vattnet.

Saker att se och göra i Menorca

Naturen på Menorca är storslagen! Speciellt stränderna som påminner om dem i Karibien med kritvit sand på många ställen och turkost blått vatten. Även byarna är mysiga och här finns ingen massturism. Stora delar av ön är ett naturreservat och man har satt restriktioner för hur mycket turismen får växa.

Missa inte centralorterna Maó och Ciutadella som har många mysiga restauranger och bohemébutiker med vackra klänningar och tyger. Annars är Menorcas specialitet skor, så se till att även få ett bekvämt och fint par med dig hem.

Ta sig runt

Menorca är en ganska platt ö så på cykel tar du dig rätt bekvämt runt. Det finns även lokala bussar men stoppen är många och linjerna få så det kan ta lång tid även för kortare utflykter.

Öppettider

De flesta butiker är stängda mellan ca 14.00–17.00.

Dricks

Sedvanligt ges dricks här på Menorca. Addera 10% på restaurangnotan och ge portiern på ditt hotell motsvarande 1 euro/väska och städpersonalen 1 euro/natt.

Allmänt nödnummer: 112

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Menorca

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i : Menorca.
Qatar Airways, Transavia France, transavia, Vueling Airlines, Volotea, Alitalia CityLiner, Alitalia och eurowings flyger alla direkt till Menorca.
Den billigaste månaden att flyga till Menorca är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.