Karta

Flyg till Kos

Informationen är från april 2017

Hitta billiga flyg till Kos

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Kos? Låt Skyscanner hjälpa dig! Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och dina resedatum, så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen för dig. Prova vårt sökverktyg Hel Månad och se vilka dagar du kan flyga billigast på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Kos

När är det bäst att boka ett flyg till Kos? Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få ett så bra pris som möjligt. Testa vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är lägst.

Flygbolag som flyger till Kos från Sverige

TUIflyg Nordic erbjuder direktflyg från Sverige till Kos. Ett flertal flygbolag har flyg med mellanlandning, däribland Air Berlin, Finnair och Aegean Airlines. Klicka här för en komplett lista över flygbolag som erbjuder flyg från Sverige till Kos.

Till och från Kos flygplats

Taxi från flygplatsen in till Kos stad kostar cirka 300 kronor enkel resa. Från flygplatsen avgår det bussar till Kos stad, Mastihari, Kardhamena och Kefalos. En enkel bussbiljett till Kos stad kostar cirka 32 kronor. Du kan också boka en hyrbil på Kos flygplats från ett flertal hyrbilsföretag.

På Kos flygplats

I terminalbyggnaden finns ett café och en tax free-butik. Caféet har öppet dygnet runt under perioden april-oktober. Flygplatsen har gratis WiFi.

Bästa tiden att besöka Kos

Turistsäsongen på Kos börjar i april och slutar i oktober. Den absoluta högsäsongen är under juli och augusti. Våren och hösten är perfekta för den som vill vandra och upptäcka ön.

Vädret på Kos

Temperaturerna på Kos sjunker sällan under 12 grader dagtid. Perioden juni till september är varmast med temperaturer på 27 grader i luften och 25 grader i vattnet.

Se och göra på Kos

Kos är en perfekt destination för dig som vill kombinera sol & bad med lite kultur och historia. Det antika templet Asclepeion, borgen Neratzia och Hippocrates träd är några av öns mest kända sevärdheter. Stränderna Paradise Beach och Norida Beach samt äventyrsbadet Lido Water Park lockar också många besökare, liksom den heta källan Embros-Therme och Kos arkeologiska museum.

Hitta hotell på Kos

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du snabbt och enkelt hitta hotell på Kos.

Allmänt om att resa till Kos

Visum

Behövs inte.

Ta sig runt

Ön är ganska liten. Ska du inte så långt räcker det med cykel eller moped, men vill du se öns alla stränder bör du hyra bil. Från Kos stad finns dessutom flera dagliga bussförbindelser med öns byar och stränder.

Öppettider

Bankerna har öppet från 08.00 till 14.00 (måndag-torsdag) och från 08.00 till 13.30 (fredag). Affärernas öppettider varierar mycket, men som regler är det öppet om sommaren från 08.00 till 14.30 (måndag, onsdag, lördag) och från 08.00 till 14.00 och från 17.30 till 20.30 ( tisdag, torsdag och fredag). Om vintern håller affärerna öppet från 09.00 till 17.00/19.00 ( måndag- fredag) och från 09.00 till 13.00 (lördag).

Dricks

Man betalar vanligtvis 10-15 procent på både krog - och taxinotor.

Nödnummer:

Ambulans: 166

Polis: 100

Brandkår: 199

Snabbfakta

Invånare: Cirka 30.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 30

Religion: Majoriteten grekiskt-ortodoxa

Tidsskillnad: + 1 timme

Officiellt språk: Grekiska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Kos

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.