Karta

Flyg till Grenoble

Välkommen till Grenoble, Alpernas huvudstad som staden kallas. Här mitt i franska alperna väntar dig fantastisk utsikt och charmiga insikter.

Allmänt om att resa till Grenoble

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att resa till Grenoble.

Säsong

Lika vackert och spännande året runt - är vädret dåligt passar du på att njuta av kulturutbudet - och när det är vackert kan du välja ur ett rikligt utbud av utomhusaktiviteter. Dock gör stadens placering mellan bergstopparna att somrarna blir varma, och så varmt i juli att butiker stänger då kunderna söker sig till svalare orter.

Ta sig runt

Både buss- och spårvagnsnätet är väl utbyggt och taxiservicen utmärkt och pålitlig. Men bästa sättet att uppleva staden är med cykel. En satsning på alternativa färdmedel har givit resultat i form av cykelvägar runt staden. Cykel hyr du inklusive hjälm och lås.

Öppettider

Butiker håller oftast öppet måndag till lördag kl. 09.00-18.00. Vissa butiker stänger en stund för lunch.

Dricks

I Frankrike är service automatiskt inkluderad i priset på måltider och övernattningar så dricks på restauranger och hotell är inte vanligt. Om du däremot är extra nöjd med serveringen och maten eller omhändertagandet finns inget som hindrar att du visar din uppskattning genom att ge dricks. På barer och cafeer är det mer vanligt att man lämnar några slantar eller jämnar upp notan med ca 5%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer

Polis 17

Ambulans 15

Brandkår 18

Sveriges ambassad (ligger i Paris) tel +33 1 44 18 88 00

Sevärdheter i Grenoble

Arkeologiska museet i Grenoble Saint-Laurent är delvis utgrävning, delvis museum. Sagolikt vackert och lärorikt.

En bubblig tur bland molnen. Här i världens första linbana i en stad, invigd redan 1934, har redan miljontals passagerare njutit utsikten från bubblorna. Utsikten är helt magnifik och linbanan lockar ännu ca en kvarts miljon besökare årligen. 

Strosa runt och njut av stadens atmosfär, speciellt runt torget St Andre. Om du är intresserad av arkitektur är Grenoble en skatt för dig att upptäcka. Vill du sedan ha mer äventyr och tyngre fysiska utmaningar finns ett stort utbud av vandringar, rafting, skidning mm.

Missa inte det imponerande Stendahl Museum ägnat åt stadens mest berömda innevånare, författaren Henri Beyle. Under din vistelse kommer hans namn att dyka upp många gånger, i olika sammanhang.

Grenoble Museum, ett av många kulturinriktade museum här i staden och kanske ett av Europas finaste konstmuseum är värt ett besök, ett långt. Här finns så mycket att se och njuta av. Med sina samlingar av gammal, modern och samtida konst erbjuder dig Musée de Grenoble en chans att vandra genom konsthistorien från 1300-talet fram till idag. Här finns stora mästerverk av klassiska flamländska, holländska, italienska och spanska konstnärer.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Grenoble

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.