Karta

Flyg till Dallas

Texasstaden Dallas är inte bara känd från 80-talsserien med samma namn. Här finns också en av världens största och mest trafikerade flygplatser, Dallas-Fort Worth International Airport. Dallas lockar besökare från hela världen och bland några av sevärdheterna i staden är Sixth Floor Museum och Dallas Arboretum and Botanical Gardens, utsedd till en av USA:s vackraste botaniska trädgårdar. Dallas är också ett riktigt shoppingparadis med fler shoppingcenter per capita än någon annan stad i USA. På hösten anordnas State Fair i Dallas, en marknad som innehar titeln som USA:s största.

Allmänt om att resa till Dallas

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till USA, däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA). Inresetillståndet ansöker man om här: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Säsong

Bästa tiden att besöka Dallas är mellan september och november. Då är temperaturen behagligast och turisterna inte lika många som under sommarmånaderna som är högsäsongen.

Ta sig runt

På senare år har Dallas satsat på kollektivtrafiken och i dag är buss är smidigt transportmedel som täcker de flesta delarna av staden. Taxi är svårt att få tag på och bör bokas i förväg per telefon. Hyrbil är ett bra alternativ om du vill ta dig utanför Dallas, i centrum kan parkering vara både dyrt och svårt att få tag på.

Öppettider

Affärer håller normalt öppet mån-lör 09.00-22.00 och söndagar 11.00-19.00. Stormarknader och större köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks

I USA förväntas det att du lämnar dricks. Räkna med en dollar per beställning i barer, 20 procent av priset till taxichaufförer och 20 procent på notan på restauranger. Hotellpersonal förväntar sig en dollar per dag för städning eller när du till exempel får hjälp med väskan upp på rummet.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges ambassad

2900 K Street, N.W.

Washington

Tel: +1 202 467 2600

Dallas Tourist Information Center

Old Red Courthouse

100 South Houston Street

Tel: 214-571-1316

Hotell i Dallas

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Dallas.

Sevärdheter i Dallas (topp 5)

1. Sixth Floor Museum

Ett museum om mordet på John F.Kennedy. Museet ligger på sjätte våningen på The Texas School Book Depository, samma plats där Lee Harvey Oswald befann sig när han avlossade skotten.

2. South Fork Ranch

Här spelades den världsberömda tv-serien Dallas in på 80-talet. Ranchen ligger några mil norr om Dallas och är ett utmärkt utflyktsmål.

3. Dallas Arboretum and Botanical Gardens

Åtta trädgårdar med mängder av olika blommor och växter. Anses vara en av USA:s bästa botaniska trädgårdar.

4. Stockyards National Historic District

Kolla in ett riktigt vilda västern-område och se hur livet såg ut på den tiden. En av höjdpunkterna här är den dagliga boskapsdrivningen.

5. Six Flags Over Texas

En välbesökt nöjespark från 1961 med mängder av berg-och-dalbanor och karuseller för både liten och stor.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,2 miljoner

Valuta: USD

Landsnummer: 1

Religion: USA är officiellt en sekulär stat. Majoriteten av invånarna är dock kristna.

Tidsskillnad: UTC-6

Officiellt språk: Engelska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Dallas

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.