Karta

Flyg till Dubrovnik

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Dubrovnik

Letar du efter billiga flyg till Dubrovniks flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Dubrovnik helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Dubrovniks flygplats

SAS, Primera Air och Norwegian har direktflyg från Stockholm Arlanda till Dubrovniks flygplats. Du kan också flyga direkt från Köpenhamns flygplats med SAS och Norwegian.

Därtill har bland annat bolagen My Austrian, Air Berlin, Lufthansa, Croatia Airlines, Brussel airlines, Air Baltic, British Airways, Turkish airlines och Air Serbia flyg till Dubrovnik flygplats med en eller flera mellanlandningar.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Dubrovnik.

Ta dig till och från flygplatsen

Dubrovnik är belägen cirka 22 kilometer öster om centrum. Flygbussar möter alla plan som anländer, även de som landar mitt i natten. Bussen stannar utanför ingången till den gamla stan eller vid busstationen. Resan tar cirka 30 minuter.

Det finns även gott om taxis utanför busstationen.

Det kan du förvänta dig på Dubrovnik flygplats

Dubrovniks flygplats är en relativt liten flygplats med cirka 1,15 miljoner passagerare per år. Inne på flygplatsen finns ett tidningsstånd, ett kafé, ett växelkontor, en bank, flera bankomater och självklart en taxfree shop för passagerare som ska flyga internationellt.

Bästa tiden att resa till Dubrovnik

Sommartid är det trångt och svettigt på de flesta av Europas turistdestinationer. Så är det också här under högsäsongen juni-sep. Det är under för- och eftersäsongen som staden är som allra finast. Lufttemperaturen börjar stiga redan i maj och vattnet en behaglig badtemperatur ända till september och en bit in i oktober. På vintern är Dubrovnik en riktigt schysst destination med hög mysfaktor.

Så är vädret i Dubrovnik

Vädret är varmt och soligt från tidig vår till sen höst. Hetast är det i juli och augusti.

Saker att se och göra i Dubrovnik

Dubrovnik är en spännande kollision mellan nytt och gammalt. Den ligger längst ner i södra Kroatien och anses vara en av Europas och till och med världens vackraste städer.

I den gamla stan är kyrkor, palats och befästningar väl bevarade och tar andan av besökarna med sin skönhet. Man brukar säga att Dubrovnik är en stad för den som är på smekmånad eller för den som aldrig haft något. Staden känns nämligen oerhört romantisk.

Några tips! Gå längs den berömda huvudgatan Strandun som är kantad av kaféer, restauranger och små butiker. Uppe på stadsmuren kan man gå runt hela Dubrovniks gamla stad. Muren är strax under två kilometer lång, upp till sex meter tjock och som mest 25 meter hög. Lokrum heter ön direkt utanför stan. Här väntar flera fina badstränder och vacker natur. Färjor kör ofta mellan ön och fastlandet.

Hotell i Dubrovnik

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Dubrovnik

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.