Dubrovnik

25 feb. 202026 feb. 2020

2 vuxna - 1 rum

Dubrovnik ligger längst ner i södra kroatien, och rymmer både ett fantastiskt yttre och en mycket lång historia. Dubrovnik har varit omtalad i alla tider för att vara Kroatiens - och kanske också världens vackraste stad. Insprängd mellan två vikar ligger denna pittoreska lilla stad - alltid nära till utsikt över klarblått vatten. Små vindlande gränder och kullerstensgator med det ena lilla huset vackrare än det andra, gör det nästintill inbjudande att gå lite vilse. Här kan du utan problem kombinera en solsemester med en arkitektonisk skönhetsupplevelse utan dess like. Det finns dessutom mycket gott om centrala hotell i Dubrovnik, och även andra typer av boenden som hostels och vandrarhem.

Var ska man bo i Dubrovnik? 

Oavsett var du väljer att bo på för hotell i Dubrovnik, så är det så gott som garanterat att du kommer känna dig som inkastad i en film. Staden är oerhört välbevarad och en stor del av den äldsta stadskärnan är medeltida. Välj mellan att bo nära den medeltida Ringmuren och ha nära till garanterat vackra vyer och kvällspromenader mer än 20 meter högt upp, eller bo alldeles vid stranden och få ut det bästa av två världar!

Bo vid den historiska ringmuren i Dubrovnik

Väljer du ett hotell i Dubrovniks äldsta stadsdelar kommer du automatiskt att bo alldeles nära stadsmuren, då den är hela 2 km lång och omgärdar i stort sett hela gamla stan. Denna plats passar dig som vill bo bokstavligen mitt i en historiskt unik stadskärna med alla dess vindlingar och vackra små hörn och butiker, och även ha nära till garanterat vackra kvällspromenader på den välbesökta ringmuren. Här finns både flertalet hotell, hostels och även rum att hyra. Bor du i gamla stan kan du ta dig bekvämt till fots överallt, vill du ut en bit utanför den äldsta delen av staden hoppar du bara på en av de många bussar som går från gamla stan.

Hyr hus i Dubrovnik - besök vackra Mljet nationalpark

Det bästa är att även om man inte har möjlighet eller vill bo supercentralt på hotell i Dubrovniks gamla kärna, så går man absolut inte miste om vackra omgivningar eller pittoreska upplevelser för det. Här är nämligen hela staden gammaldags vacker, om än inte medeltida mer än i söder. 

Den som vill se mer av staden gör helt rätt i att hyra ett rum eller kanske helt hus, hos en äkta Dubrovnik-bo! Det finns nämligen över hela staden gott om privatpersoner som hyr ut sina boenden till turister, både under högsäsong och annars också. Om du väljer ett boende i Dubrovnik som ligger lite längre norrut, har du dessutom närmare till utflyktsmöjligheter som till exempelvis Mljet Nationalpark som består av en skyddad liten ögrupp, endast en båtresa bort. Här garanteras naturupplevelser utöver det vanliga, kombinerat med turkost glittrande vatten och gott om badmöjligheter. 

Vill du ha ännu fler tips? Kolla in den här listan med de topp 15 bästa sakerna att göra i Dubrovnik! 

Flyg till Dubrovnik

Här via Skyscanner hittar du det flyg till Dubrovnik som passar just dig bäst!

Informationen på sidan är från november 2017.

Hotell med toppbetyg i Dubrovnik

från 3 334 SEK
från 865 SEK
från 1 438 SEK

Vad säger resenärer om Dubrovnik?

9,8
Historieälskare
8,3
Äventyrsresenärer
7,9
Friluftsmänniskor
6,5
Matälskare
6,5
Backpackers
Medlemmars omdömen (165)
Lydia
LydiaPetaluma
2016-05-15

Jag älskar det här stället. Spendera lite tid innanför stadsmuren före promenader 20 minuter utanför längs vattnet. Chatta med lokalbefolkningen i serveringar. Ta en dagstur till en annan jugoslaviska land. Så mycket är möjligt här. Livsstilen är väldigt avslappnad, mycket Medelhavet. Kan inte vänta för att komma tillbaka någon gång.

Sudeshna Majumdar Fragomeni
Sudeshna Majumdar FragomeniTustin
2016-04-26

Det behövs en stopp i Dubrovnik för att slutföra en resa till Kroatien. Jag tror inte jag behöver säga mycket annat om du är en Game of Thrones fläkt. En rundvandring i de områden från Game of Thrones ligger i Dubrovnik kommer att göra dig geek ut! Förutom att se den magestic Kings Landing. Du kommer att kunna följa i Joffrey fotspår till Lovrijenac-fästningen. Även om det är lite dyrt (ca $ 65,00), är detta ett måste se när du är där. Jag föreslår också att hitta någon lokal restaurang (företrädesvis i en gränd) och njuta av en lokal fisk maträtt. Sidonotis: Dubrovnik ståtar med några av de mest eftertraktade ostron i världen. Detta är en stad värd att se!

jen  shu
jen shuNew Delhi
2015-10-23

super populär locale dessa dagar. massor av människor som kommer cos Game of Thrones. men staden är så mycket mer än så. turnera den gamla staden på sena eftermiddagen efter turister har lämnat. massor av små privata vattenhål för att upptäcka

Brad Bernard
Brad BernardSan Francisco
2016-03-08

Varje hus är en restaurang som den gamla staden Dubrovnik lyser i solen.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är november, med ett genomsnitt på 636 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Dubrovnik är juli, med ett genomsnitt på 1 730 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i februari förra året var 992 SEK per natt. Det är 4 % lägre än det genomsnittliga priset 1 035 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Dubrovnik är den förväntade genomsnittstemperaturen i februari 7,8 °C/46,0 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 31,1 °C/88,0 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på 1,8 °C/35,2 °F.
Närmaste flygplatsen för Dubrovnik är Dubrovnik (DBV) (15,66 km).

Planera en resa till Kroatien