Karta

Flyg till Cancún

Så hittar du billiga flyg till Cancun

Letar du efter billiga flyg till Cancuns flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende sökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Cancun helt utifrån dina egna önskemål. Det enda du behöver göra är att fylla i när och varifrån du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du vet när du vill åka till Cancuns flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent - en gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet. Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Cancuns flygplats

Novair har direktflyg från Stockholm Arlanda till Cancuns flygplats. Dessutom flyger Thomas Cook Airlines, Lufthansa, Condor, KLM, Air France, British Airways och Iberia från Sverige till Cancuns flygplats med en eller flera mellanlandningar.

Ta dig till och från flygplatsen

Cancúns internationella flygplats är Latinamerikas fjärde största flygplats och ligger belägen cirka 22 kilometer utanför Cancún. Att åka från flygplatsen in till hotellområdet i centrum tar cirka 20-30 minuter. Det finns bussar, privata taxibilar och hotellbussar som tar dig från varje terminal in till centrum. Även en allmän buss om väntar utanför terminal två och som tar dig in till Cancúns centrala busstation. 

Det kan du förvänta dig på Cancúns flygplats

När du först kommer fram till Cancúns flygplats får du gå igenom immigrationskontrollen och visa upp ditt pass, innan du går och hämtar ditt bagage. När du ska resa därifrån bör du infinna dig på flygplatsen åtminstone två timmar innan ditt flyg ska avgå.

På flygplatsen finns det många butiker med taxfree som säljer parfymer, kläder, smycken och accessoarer. Det finns även många restauranger som är öppna från tidig morgon till midnatt. I terminal 2 och 3 finns växlingskontor och gratis wifi över hela flygplatsen.

Bästa tiden att resa till Cancún

Under vår vinter mellan december och februari är den absolut bästa tiden att åka till Cancún i Mexico. Då regnar det väldigt sällan och temperaturen ligger på cirka 30 grader. Mellan september-oktober ska man undvika att åka hit då risken är stor för hårda vindar på grund av orkansäsongen.

Så är vädret i Cancún

Vädret i Cancún är fantastiskt året runt. Temperaturerna är ofta höga och vädret soligt. Den riktiga regnperioden sträcker sig från maj till oktober medan den torra säsongen är från november till april. Maj och juni är vanligtvis de varmaste månaderna med regn och hög luftfuktighet. Vattnet är nästan året runt badkarsvarmt. Eftersom Cancún har ett tropiskt klimat är de drabbade av orkaner, vilka främst inträffar under den tidiga hösten.

Saker att se och göra i Cancún

Cancún var tidigare en ganska liten by men har under de senaste åren vuxit i storlek och har mycket att erbjuda. Förutom ett ljummet turkost hav och fantastiska stränder hittar du här bra shopping, fina restauranger, suveräna golfbanor och ett pulserande nattliv.

Åk självklart till någon av alla fina stränder i närheten, spana in restaurangerna längs Boulevard Kukulkan och ta en lyxig drink på någon av stadens alla klubbar. När du är trött på det, gör en utflykt till öarna Isla Mujeres och se absolut till att inte missa Chichen Itza, en av mayafolkets heliga platser som finns med på Unescos världsarvslista.

Hotell i Cancún

Hitta hotell i Cancún

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Cancún

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.