Karta

Flyg till Shanghai

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Shanghai

Letar du efter billiga flyg till Shanghais flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Shanghai helt utifrån dina egna önskemål. Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Flygbolag som flyger till Shanghai

För närvarande finns det tyvärr inte några direktflyg från Sverige till Shanghai. Däremot flyger flertalet bolag från Stockholm Arlanda till Shanghais flygplats med en eller flera mellanlandningar. Några flyger även från Göteborg Landvetter, Lindköping flygplats, Karlstad och Jönköpings flygplatser med en eller flera mellanlandningar. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med SAS.

Ta dig till och från flygplatsen

Shanghai har två flygplatser och en av dem är den internationella flygplatsen i Pudong, 35 kilometer från centrum. Från Pudong flygplats är det lättast att ta metron in till centrum. Metron går var 8-10 minut. Att ta taxi tar cirka en timme och se till att du skriver upp din destination på kinesiska. Det finns även en flygbuss som går från flygplatsen till flera platser inne i stan.

Det kan du förvänta dig på Shanghais internationella flygplats

Pudong internationella flygplats har två terminaler och bägge av de har en nationell och en internationell ingång. Om du behöver ta dig från den ena terminalen till den andra finns det en gratis buss som går var tionde minut från klockan sex på morgonen till klockan 12 på natten.

Det finns stora shoppingområden och många restauranger, ett trestjärnigt hotell, banker, polis, rökområden och lounger.

Hotell i Shanghai

Med Skyscanners hotelljämförelse hittar du enkelt hotell i Shanghai.

Väder och bästa tiden att åka till Shanghai

Den bästa tiden att besöka Shanghai på är på våren och hösten. På vintern ligger temperaturen ofta en bra bit under nollpunkten, och på sommaren är det mycket varmt och fuktigt.

Se och göra i Shanghai

Shanghai är den största staden i Kina och ett av de viktigaste ekonomiska centrumen i Asien. Staden är en otroligt tätbefolkad med lika många människor som bor i hela Sverige utspridda på den lilla stadsytan som utgör själva staden. Shanghai utgörs sammanlagt av 220 stadsdelar och själva centrum väster om Huangpufloden är indelat i nio distrikt. Den brittiska delen kallas för The Bund vilket snabbt översatt betyder gyttjig strandremsa. Detta är en bred boulevard utmed Huangpufloden som kantas av grå bankbyggnader med tinnar och torn, men här finns också många roliga barer och fina, rätt så exklusiva restauranger.

Området kring People’s Square tillhörde den japanska delen av Shanghai och är numera ett politiskt och kulturellt centrum med rådhus och en rad museer. Bra kvarter för förstagångsbesökaren. Den franska koncessionen sträcker sig söder om Huaihai Lu och består av tegelhusgränder och ståtliga hus och en hel hög med mullbärsträd. Shanghais eget China Town är beläget runt turistattraktionen Yu Garden, innanför de ursprungliga stadsmurarna.

Sevärdheter (topp 5)

Nanjing Road

Shanghais Nanjing Road är en shopping- och turistupplevelse utan motstycke. Denna gågata är hem till en av de största samlingar neonskyltar i världen. Butikerna längs Shanghais Nanjing Road håller öppet tills sent på kvällen and här finns alla möjliga typer av affärer från prydnadssaksbutiker till glamorösa klädbutiker, bokhandlare och restauranger.

Oriental Pearl TV tower

Shanghais favorit utsiktsplats på grund av dess unika 360-graders cirkulära plattform och ovanlig rosa kupiga arkitektur. Tornets utsiktsplattform mäter hela 263 meter högt och en roterande restaurang ger matgästerna otroliga utsikter över hela staden.

Yuyuan Gardens

Shanghais Yuyuan Gardens är ett shoppingdistrikt och historiskt tempel allt i ett. De pittoreska 400 år gamla trädgårdarna är hem till en rad droppande vattenvägar, hängande växter, stenfigurer och fläktande bambuträd omringade av en myriad av klassiska kinesiska arkitektur. Runt utkanten av Shanghai Yuyuan Gardens finns ett forntida tempel som idag är hem till ett livligt shoppingområde där det går att köpa alla typer av Shanghai souvenirer, från sidenscarfar till Mao handväskor.

Xintian Di

Om du vill se vad det moderna Shanghai verkligen handlar om bör du åka hit. Xintian Di, numera en gågata men en gång i tiden ett industriområde, har omvandlats till den trendigaste och dyraste stadsdelen i hela Shanghai. Oavsett om du vill shoppa, äta, dricka eller bara titta på folk när de går förbi är Xintian Di det stället som gäller för att upptäcka moderna Shanghai när den är som bäst.

Shanghai museum

I hjärtat av Shanghai precis vid Peoples Park ligger Shanghai Museum. Det sägs att det är ett av Kinas allra bästa. Utställningen består av ca 130.000 föremål och inträdet är

gratis. Byggnaden är fyrkantig med ovandelen är rund. Byggnadsstilen kommer från en kinesisk filosofi om att jorden och universum är fyrkantig medan himlen ovanför har en annan form. Museum inhyser även en restaurang och cafeteria samt en souvenirshop. Utanför på gården kan du ofta beskåda människor som flyger med drakar.

Mer information

Invånare: Cirka 24 miljoner

Valuta: Kinesiska Yuan

Landsnummer: 86

Religion: Officiellt finns inga religioner representerade i Kina, men ändå är de flesta invånarna taoister och buddhister.

Tidsskillnad: +6 timmar (På vintern +7 tim)

Officiellt språk: Kinesiska och mandarin.

Visum:Det behövs visum för att åka till Shanghai och Kina. Läs mer hos Sweden Abroad.

Ta sig runt: Snabbast och enklast tar man sig fram med tunnelbanan. Engelsk text finns och utrop av stationerna görs även på engelska. Vill man trängas ska man ta en vanlig lokalbuss. (Se dock upp för ficktjuvar). Att åka taxi är även ett billigt alternativ.

Öppettider: Banker har öppet från 9.30 till 12.00 och från 14.00 till 17.00 ( måndag-fredag), samt från 9.00-17.00 (lördag). Affärer har öppet från 8.00 till 19.00 ( måndag-lördag), men enstaka affärer har längre öppettider, så som även några affärer har öppet på söndagar.

Dricks: Officiellt är det förbjudet att ge dricks i Kina, men både restauranger och taxichaufförer värdesätter dricks. Det är även en bra idé att lägga några slantar till städpersonalen på hotellen där det ofta är mycket dåligt betalat.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Shanghai

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.