Karta

Flyg till Belfast

Välkommen till Belfast, huvudstad och den största staden i Nordirland.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Irland.

Säsong

Sommaren är härlig i Belfast, klimatet är soligt och varmt och festivaler och event avlöser varandra.

Ta sig runt

Belfast är en kompakt stad som lämpar sig väl för promenader, vid längre utflykter kan du bra använda kollektivtrafiken eller hyra en bil.

Öppettider

Butiker har oftast öppet måndag-tisdag kl. 09.00-19.00 onsdag-fredag kl. 09.00-21.00, lördagar kl. 09.00-18.00 och söndagar kl. 13.00-18.00.

Dricks

De flesta restauranger lägger på en serviceavgift, särskilt om sällskapet är fler än 6 personer. Om du har avgiften på din nota behöver du inte addera extra dricks - om den däremot inte är inkluderad är det brukligt att lägga på 10-15%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 999

Sveriges generalkonsulat (ligger i Dublin): 12 Fitzwilliam Place, Dublin 2

Sevärdheter

Titanic, upplev historien om Titanic på en magnifik resa genom nio gallerier med toppmoderna interaktiva utställningar i en byggnad inspirerad av fartygsform, hav och is. Här kan du även äta gott och shoppa trevliga minnessaker i den lockande butiken.

Crumlin Road Gaol var ett fungerande fängelse i över 150 år ,fram till 1996, då de tunga portarna slog igen för sista gången. Här har mördare och suffragetter skakat galler, det har förekommit upplopp och avrättningar, äktenskap och födslar. Den guidade turen vägleder dig genom historier, anekdoter och riktigt ”prova på” bakom de tjocka murarna.

St Georges marknad i sin nuvarande form byggdes i slutet av 1890 och är en av stadens äldsta attraktioner. De finaste produkterna från odlingar och förädlare runt staden finns här till försäljning på marknadsdagarna. Fredagsmarknaden har funnits sedan 1600talet och än i dag kan du frestas och fynda bland de över 200 stånd som trängs här. På lördagen har marknaden en mer internationell inriktning och på söndagar utökas utbudet med konst och hantverk.

Game of Thrones samlar sina fans över hela världen andäktigt vid skärm eller vita duken. Här kan man besöka platserna på riktigt. Oavsett om du är biten av sagan eller inte, är rundturen spektakulär och spännande. På vägen bland sagans magiska platser stannar man även till vid de mer konventionella sevärdheterna som t.ex. Giants Causeway och Carric-a-Rede Rope Bridge.

Operahuset i Belfast är Nordirlands främsta plattform för teater, dans, opera, komedi, musikal mm. Beläget i det livliga centrum och ståtande inte bara med den majestätiskt viktorianska stora salen utan även mer intima Baby Grand studio, en 100 platsers teatersal och dessutom tre barer har här tillhandahållits underhållning av mycket hög kvalitet i mer än 100 år. Gamla och unga erbjuds oförglömliga upplevelser i ett varierat program. Besök gärna hemsidan innan din vistelse för att se om det är något som lockar dig.

Hotell i Belfast

Hitta hotell i Belfast

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Belfast

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.