Karta

Flyg till Lanzarote

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Lanzarote

Letar du efter billiga flyg till Lanzarote? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Lanzarote helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och varifrån du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Lanzarote 

Om du vet när du vill åka till Lanzarote flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet. Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Lanzarote

Novair har direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Lanzarotes flygplats. Dessutom har flygbolagen My Austrian, KLM, Swiss, Air France, Vueling, British Airways, Iberia och Norwegian flyg med en eller flera mellanlandningar från Stockholm Arlanda, Malmö och Göteborg Landvetter flygplats till Lanzarotes flygplats på Kanarieöarna.

Här kan du se vilka fler flygbolag som flyger till Lanzarote.

Ta dig till och från flygplatsen

Lanzarote flygplats ligger i området San Bartolomé. Varje år landar 5,5 miljoner människor här och flygplatsen växer hela tiden i storlek. Den lokala bussen stannar utanför ankomstterminalen och tar dig in till huvudorten Arrecife på cirka 15-20 minuter. Därifrån kan du ta andra bussar till olika semesterorter runt omkring ön.

Många hotell har även direkta transferbussar från flygplatsen och det finns gott om taxibilar utanför ankomstterminalen.

Här kan du jämföra priser bland de olika biluthyrningsbolagen på plats.

Det kan du förvänta dig på Lanzarote flygplats

Lanzarote flygplats har två terminaler: T2 är endast avsedd för flygningar till andra Kanarieöar och T1 används till alla andra flygningar.

Inuti flygplatsen hittar du ett stort shoppingområde där du hittar taxfree-varor som parfymer, smink, drycker, snacks, accessoarer och lädervaror. Där finns även flera restauranger och kaféer med tapas, drycker, smörgåsar och bakverk. Mitt emot gate 1 och gate 2 hittar du även en VIP-lounge. Det finns bankomater för att ta ut pengar både före och efter säkerhetskontrollen och fri wifi över hela flygplatsen.

Väder och bästa tiden att åka till Lanzarote

Det går bra att besöka Lanzarote när som helst, eftersom det är ett utsökt klimat året runt. När man än besöker Lanzarote kan man förvänta sig att solen ska skina mest hela tiden och det är en medeltemperatur som ligger mellan 20°C i januari och 30°C i augusti.

Allmänt om att resa till Lanzarote

Visum

Nej, det behövs inte.

Ta sig runt

Avstånden på ön Lanzarote är inte stora och att ta sig fram med lokalbuss är lätt. Trafiknätet är pålitligt och väl utbyggt. De flesta platser av intresse nås med lokaltrafik. Det finns även gott om taxibilar.

Öppettider

Banker har öppet från 9.00 till 13.30/14.00 (måndag-fredag)

Affärer har öppet från 9.00/10.00 till 13.00 och från 16.30 till 19.30 (måndag-lördag).

Dricks

Har man bara druckit en kopp kaffe ger man ingenting, men på större restaurangnotor kan man ge några euro, beroende på storleken på notan.

Saker att se och göra i Lanzarote

Den soliga ön Lanzarote är Kanarieöarnas mest östliga ö och den fjärde i storleksordning och hit kommer turister från hela världen. Här kan man njuta av en semester året runt, med härligt klimat, enastående vulkaniskt landskap, dramatisk kust, vackra stränder, och imponerande berg. Och god mat förstås.

Topp sevärdheter i Lanzarote

1. Arrecife

Lanzarotes huvudort är hem för nära hälften av Lanzarotes beefolkning. Staden har en livlig shopping- och gågata, där du kan göra många fynd.

2. Papagayo

Ett vackert naturreservat i söder. Det kostar att köra in i parken, men det är värt det. Här finns flera fantastiska stränder, och turkost hav att bada i.

3. La Graciosa

En liten ö två kilometer norr om Lanzarote. Att åka dit är som att förflytta sig flera århundraden bakåt i tiden. Här finns bara en handfull bilar och inga asfalterade vägar. Fantastiska stränder och trekkingmöjligheter.

4. Playa Quemada

Söder om Puerto del Carmen. En liten trevlig fiskeby med fina fiskrestauranger och det finns en svart lava strand med jättefin utsikt.

5. Kaktusträdgården

Tiotusentals kaktusar i alla dess former i ett gammalt stenbrott omdesignat av César Manrique, den berömda konstnären och arkitekten som ligger bakom flera av Lanzarotes finaste besöksmål.

Snabbfakta

Nödnummer: 112

Invånare: Cirka 130.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 34

Religion: Majoriteten katoliker

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Spanska

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Lanzarote

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.