Nyheter Topp 7 saker att göra i Melbourne

Alla artiklar

Topp 7 saker att göra i Melbourne

Melbourne är Australiens kulturhuvudstad och en spännande metropol att utforska. Här är 7 saker du inte får missa när du ska besöka Melbourne.

Hitta billiga flyg till Melbourne Hitta billiga hotell i Melbourne

Royal Botanic Gardens

Ett av alla måsten i Melbourne ligger i hjärtat av staden. Till Royal Botanics Gardens kommer över 1,5 miljoner besökare varje år för att beundra växter från hela världen. Här kan du strosa runt bland kaktusar, örter men också en regnskog. Under sommarmånaderna anordnas teaterföreställningar och natt-bio i parken.

LÄS MER: Bästa tiden att åka till Australien

Melbourne Museum

Lär dig mer om Melbournes natur- och kulturhistoria på Melbourne Museum. På bottenvåningen finns en av de populäraste utställningarna, Bunjilaka, som presenterar Aboriginernas historia med hjälp av modern teknik. Museet inhyser även en IMAX-biograf.

LÄS MER: Resa till Australien: 10 platser du måste besöka

Puffing Billy Railway

En tur på Puffing Billy Railway är ett utmärkt sätt att uppleva Melbournes närområde på. Detta ånglok, tillika historiska attraktion, kör från Belgrave till Gembrook i vackra Dandenong Ranges som ligger cirka 4 mil öster om Melbourne. Puffing Billy älskas av både stora och små tågfantaster och är ett måste för dig som ska besöka Melbourne.

Melbourne Zoo

Över 320 djurarter från hela världen finns att beskåda på Melbourne Zoo. Parken ligger bara drygt 4 kilometer från stadens centrum. Melbourne Zoo är Australiens äldsta zoo och har en historia som sträcker sig till 1862. Inne i parken finns det gott om picknickplatser.

St Kilda Beach

St Kilda Beach ligger cirka 6 kilometer söder om centrala Melbourne. Denna 700 meter långa sandstrand är områdets populäraste. Hit kommer besökare för att sola och bada men också njuta av det stora utbudet av vattensporter.

LÄS MER: 10 underbara stränder i Australien

Luna Park Melbourne

Denna historiska nöjespark är ett perfekt besöksmål för den som älskar unika åkattraktioner. Luna Park, som har varit igång sedan 1912, har både klassiska och moderna attraktioner. Scenic Railway från 1912 är världens äldsta berg och dal-bana som fortfarande är i bruk.

Queen Victoria Market

Denna klassiska matmarknad är ett måste för alla gourmeter som ska besöka Melbourne. Queen Victoria Market är ett ikoniskt inslag i staden och breder ut sig över två kvarter. Här kan du fynda lokala frukter och grönsaker, men också många spännande, importerade godsaker. Marknaden är öppen fem dagar i veckan; tisdag och torsdag till söndag.

Karta

Mer tips & reseinspiration:

Trend: Spring ett lopp under weekendresan

Takbarer – världens 5 bästa barer med utsikt

Trenddestination 2019: 5 anledningar att besöka Turin

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.