Nyheter Trenddestination 2019: 5 anledningar att besöka Turin

Alla artiklar

Trenddestination 2019: 5 anledningar att besöka Turin

Turin är destinationen för gourmeter och kulturfantaster. Här är 5 anledningar att boka in en lång weekend och besöka Turin ASAP.

Hitta billiga flyg till Turin Hitta billiga hotell i Turin

Via Roma

Är det första gången du ska besöka Turin? Utgå då från Via Roma. Turins turiststråk nummer ett består av både lyxiga butiker och restauranger. På kvällarna förvandlas gatan till stadens främsta partystråk. Via Roma ligger i Turins gamla stadskärna och förbinder det historiska torget Piazza Castello med tunnelbanans huvudstation Porta Nuova. Längs med gatan finns en hel del imponerande arkitektur att beundra.

LÄS MER: Sista minuten Italien: så hittar du billiga resor till Italien

Egyptiska museet i Turin (Museo Egizio)

Gillar du historia? På Museo Egizio finns en imponerande samling artefakter som ger besökarna en inblick i egyptisk kultur och historia. Museets smarta ljudguider finns på många språk, vilket gör att man kan få ut mer av besöket här. Museet ligger i centrala Turin.

LÄS MER: Weekendresor till Italien: 7 tips på mysiga städer

Filmmuseet/ Mole Antonelliana

Filmmuseet i Turin är ett av stadens mest populära besöksmål. Här kan du bland annat lära dig mer om filmkonstens historia och se bilder från filminspelningar. Men filmmuseet lockar inte bara med film; byggnadens höga torn (Mole Antonelliana) är Turins bästa utsiktsplats och stadens främsta landmärke.

LÄS MER: Upptäck Italien: 10 vackra platser i Toscana

Chiesa di San Lorenzo

Missa inte ett besök på Turins vackraste kyrka, Chiesa di San Lorenzo. Denna barockkyrka från 1600-talet är känd för sina fantastiska fresker, underbara kupol och målningar. Låt dig inte luras av kyrkans alldagliga utsida, det som finns därinne kommer att slå dig med häpnad.

Juventus Stadium

Italien är inte bara fantastiska byggnader, utsökt mat och mängder med kulturupplevelser. Italien är också fotboll. Under ditt besök i Turin bör du inte missa att se en match på Juventus hemarena. I anslutning till arenan finns också ett museum och en affär där du kan köpa presenter. Perfekt att ta med hem till dina fotbollsälskande vänner!

Mer tips & reseinspiration:

Topp 7 saker att göra i Buenos Aires

Europas vackraste huvudstäder (och bästa hotell)

Topp 10 veganska restauranger i världen

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.