Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Brindisi Flygplats

alam
eury
sixt
erac
avis
budg

Att hyra bil i Brindisi

Redan på flygplatsen hittar du ett brett utbud av bilar, från små nätta för två personer till stora för familjen eller kompisgänget, lyxiga för den som vill ha extra allt och riktigt bra priser för den som siktar på budget. På flygplatsen finns följande aktörer representerade; Hertz, Alamo, Maggiore, Budget, Avis, Europcar och Sixt. Konkurrensen är tuff och det lönar sig att jämföra priser och erbjudanden - ibland kan det även vara förmånligare att göra avtalet via internet redan innan avfärd - här är länken till flygplatsens biluthyrare http://www.brindisiairport.net/carhire.shtml

För att hyra bil i Italien behöver du vara minst 21 år och ha haft ditt körkort i minst ett år.

Att köra i Brindisi

I Italien överlag är vägnätet väl utbyggt med både betalvägar och andra motorvägar. ”Autostrada” täcker in landet på både längden och tvären och kompletteras med statliga, provinsiella och kommunala motorvägar. Längs med de större motorvägarna finns bensinstationer som är öppna dygnet runt medan mackar i och i närheten av städerna oftast är öppna från 07.00-19.00 med en lunchpaus i mitten av dagen. Dessa är oftast stängda på söndagar.

Hastighetsbegränsningen är 50/110/130. Bilbälte är obligatoriskt och polisen får ge böter på plats för fortkörning och andra smärre trafikförseelser.

Att parkera i Brindisi

Parkering är tillåten längs vägen och håll särskilt ögonen öppna efter blå markering vilket betyder att du behöver ha en parkeringsbricka - i dessa zoner är parkeringstiden satt till maximalt en timme.

Trevliga utflykter i Brindisi

Hela Brindisiområdet och resten av provinsen Apulien är charmerande genuint italienskt. Många talar enbart italienska här eller eventuellt en försiktig engelska. Man håller på traditioner som t.ex. en paus mitt på dagen för lunch och vila och man njuter livet i en behaglig takt. Passa på att göra det du också.

Chiesa di Santa Maria del Casale

Denna 1300tals kyrka är med sin delikata mix av romanska, gotiska och bysantinska influenser en av de många byggnadsverk från den tiden i området. Under 1300talet styrdes Apulien av kejsaren Fredrik II som byggde slott på fler ställen genom hela regionen. Även dessa är fortfarande populära sevärdheter. Just denna kyrka dock har bysantinska fresker på insidan och på en vägg en mäktig tolkning av Il Giudizio Universale (Yttersta domen), fylld ab blod och åska och allehanda kraftfulla symboler, utförd av Rinaldo di Taranto.

Museo Archeologico Provinciale Ribezzo

Med flera våningsplan dedikerade till historiska skatter finns här mycket att se och upptäcka. Det grekiska inflytandet i kulturen och utformningen av föremål och byggnader blir extra tydligt när man tar del av utställningarna här. Informationsmaterialet är tillgängligt på engelska vilket ytterligare bidrar till ett inspirerande utflyktsmål. Terracotta och brons främst men även marmor och andra råmaterial i mängder av utsökta konstverk och bruksföremål.

Hamnen i Brindisi har varit och är fortsatt på många sätt porten mot öst. Mången backpacker (och andra resenärer) med siktet inställt på Grekland startar sin färd här. Hamnen smeker kusten runt staden, palmkantade promenadstråk inbjuder till ett stilla flanerande och byggnader med massiva väggar som stillsamt betraktat all aktivitet här redan i långa tider kittlar fantasin.

Med all den härliga solen och det lockande turkosa havet måste man kanske ändå via en strand. Den bästa stranden i Brindisi anses vara Torre Guaceto. Stranden ligger i ett naturreservat och är ett populärt tillhåll för de som tröttnat på mer kommersiella och ofta mer välbesökta, som i välfyllda, stränder. Här finns inte den service med restauranger och barer som på andra platser men detta uppvägs istället av en fantastisk naturupplevelse. Tänk på att packa pic nick och sköna skor!

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.