Rönne Bornholm

29 nov. 201930 nov. 2019

2 vuxna - 1 rum

Vill du få ut det bästa och mesta möjliga av din semester? Besök Bornholm - ”Danmark i ett nötskal” som ön kallas. Här samsas spännande kulturhistoria med en oslagbar natur, allt i ett mycket behändigt format, då öns yta inte täcker mer än tre gånger fyra mil. Även om ön kan tyckas liten, är detta definitivt en av dess många fördelar. På Bornholm är det lätt att hitta och ta sig runt, inga avstånd är oöverskådliga. Man kan med lätthet kombinera en solsemester med en guidad tur bland någon av Bornholms historiska platser. Vad sägs om ett medeltidscenter med bokstavligen levande historia, eller krispigt finkorniga sandstränder? 

Var ska man bo i Bornholm? 

För den som letar hotell eller boende i Bornholm finns det - trots öns ringa storlek - massor av möjligheter att välja bland. På Bornholm finns hotell, lägenhetshotell, vandrarhem och även stugor att hyra. Kanske är du sugen på att bo i en pittoresk liten stuga nära Bornholms välkända strand Dueodde, som med sin finkorniga kritvita sand sträcker sig flera kilometer längs öns södra sida? Eller varför inte bo mitt i en av byarna - nära till både lokal shopping och vackra smågator.

Bo på vandrarhem alldeles vid Dueoddes strandkant

Vid Dueoddes strand finner du både garanterade soltimmar, och också flera vandrarhem att välja på. Ett boende på Bornholm nära Dueodde ger inte ett bara ett fantastiskt läge med stranden så nära intill, du bor även prisvärt och praktiskt. Perfekt alternativ för både barnfamiljer och andra som vill njuta av en av nordens finaste stränder! Den som får sug efter lite stadsliv efter en dag med salta bad, kan antingen ta en av de många bussar som går över hela ön, eller också cykla. På många platser över hela Bornholm finns det gott om ställen att hyra cykel på, eftersom de allra flesta avstånd är synnerligen cykelvänliga. 

Upplev Bornholms stadsidyller - Svaneke och Gudhjem

Den som söker hotell i Bornholms mest centrala delar, behöver inte leta länge. Samtliga av Bornholms byar ligger inom behändigt cykelavstånd mellan varandra, så även om man väljer ett hotell i Bornholms östra delar, är det fullt möjligt att göra dagsutflykter över till andra sidan ön och uppleva ytterligare en av de charmiga små städerna. 

Bor du exempelvis på hotell på Bornholms östra sida i Svaneke, bor du mitt i Bornholms allra bäst bevarade småstad. Korsvirkeshus och vackra små gränder, samt en hel del lokala restauranger och mysiga små caféer, är bara en liten del av vad Svaneke bjuder på. Härifrån har du även nära till närmaste pittoreska småstad Gudhjem, där man inte bör missa att besöka det välkända medeltidscentret! Där får du nämligen inte bara uppleva en uppbyggd medeltidsmiljö, utan även delta i någon av de många aktiviteter centret har att erbjuda. Varför inte klä ut sig medeltidskläder, eller prova på bågskytte? Definitivt en spännande plats för både stora och små, med utmärkta busskommunikationer för den som inte vill cykla.

Flyg till Bornholm

Kom fram fortare! Skyscanner hjälper dig att finna det bästa flyget till Bornholm 

Informationen på sidan är från november 2017.

Hotell med toppbetyg i Rönne Bornholm

från 1 714 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är maj, med ett genomsnitt på 748 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Rönne Bornholm är oktober, med ett genomsnitt på 1 259 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i november förra året var 1 072 SEK per natt. Det är 7 % högre än det genomsnittliga priset 995 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
Närmaste flygplatsen för Rönne Bornholm är Rönne Bornholm (RNN) (5,05 km).

Planera en resa till Danmark