Karta

Flyg till Trat

Trat

Trat är framförallt en plats i Thailand dit du åker för att ta dig vidare till den populära ön Koh Chang och Kambodjas kustland. Men Trat som en resedestination är underskattad. Här finns gått om mysiga gäststugor i trä, myllrade gatuliv, färska grukter, goda nudlar, vanligt thailändskt vardagsliv och vacker natur.

Visum

Behövs inte för resor upp till 30 dagar. Om du tänkt stanna längre än det, måste du skaffa dig ett turistvisum som ger dig möjlighet att stanna i Thailand i 60 dagar och upp till 90 dagar efter förlängning på plats i Thailand. Du behöver söka visumet innan avresa från Sverige.

Säsong

Thailand har ett tropiskt klimat med tre årstider som påverkas av monsunen. De tre årstiderna är den svala och torra, den varma torra samt regnsäsongen med tropiskt regnskogsklimat. Det regnar det minst i januari-februari och mest i maj och september-oktober. Temperaturen är jämn och ligger på runt 25-26 grader året om.

Ta sig till öarna

Trat har en ny bussterminal just utanför stadskärnan; här kan du byta till kollektivtaxi mot båtarna vid Laem Ngop, vilka tar dig till de olika öarna i närheten.

Öppettider

Bankerna har normalt öppet måndag till fredag 9.30- 15.30. Växelkontor har vanligtvis öppet även på helger och kvällar. De flesta affärer har öppet sju dagar i veckan från 10.00- 22.00.

Dricks

Det är vanligt att lägga 10 procent av krognotan i dricks på bättre ställen. När det gäller taxi rundar man vanligtvis av upp till närmaste 5 bath.

Nödnummer:

SOS Larm: 191

Turistpolisen: 1155 eller 02-2815051

Trafikpolisen: 197

Polis: 195

Brandkår: 199

Sevärdheter (topp5)

Wat Plai Khlong

Vackra träbyggnader som bjuder på en lugn och skön atmosfär. Spana in det vackra klocktornet och de gamla bilderna av Buddha. Området ligger två kilometer väster om Trat.

Inomhusmarknaden

Den vackra inomhusmarknaden har lite av allt möjligt. Speciellt det du glömde att packa ner i väskan. Här säljs även färsk frukt, grönsaker och hämtmat.

Koh Chang

Från Trat kan du åka till den populära semesterön Koh Chang. Ön är Thailands näst största, bergig med ett inre täckt av katedralshög regnskog. Stränderna är vita och tillhör landets mjukaste.

Koh Wai

Ko Wai i riktigt blågrönt hav är en av de popu­läraste dagsutflykterna från Ko Chang. Ön är liten och flack. Många kommer hit för att snorkla bland korallreven eller helt enkelt bara njuta och slå dank i det anspråkslösa lugnet.

Koh Kham

Ko Kham, dit du tar dig från Koh Chang, är så liten att ön knappt syns på kartan. Här, vid ett smalt sund mot Ko Maak, finns en av Thailands skönaste och vackraste stränder. Riktigt vit sand, hängande palmer och klart blågrönt vatten.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 220.000.

Valuta: Baht

Landsnummer: 66

Religion: 70 % muslimer, 30 % buddister.

Tidsskillnad: + 6 timmar. Thailand har ingen sommartid, så när vi har sommartid blir tidsskillnaden bara 5 timmar.

Officiellt språk: Thai är officiellt språk.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Trat

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.