Karta

Flyg till Recife

Recife

Recife är en jättelik hamnstad i västra Brasilien som ofta brukar kallas för Brasiliens Venedig eftersom den ligger vackert utmed Atlanten med tre olika floder som flyter ut i havet. Det finns totalt 49 broar som binder samman de olika stadsdelarna. Stadens historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet och därför finns det också gott om historiska sevärdheter att upptäcka, liksom stadens kultur.

Visum

Svenskar behöver inget visum. Med giltigt pass kan man stanna tre månader.

Säsong

I Brasilien är det som varmast november- mars. Många tycker att vädret är som ljuvligast på sensommaren eller tidig höst i april, eller tidig vår i oktober.

Ta sig runt

Bästa sättet att sig sig runt i Recife är med buss, taxi eller med metron.

Öppettider

Affärerna håller vanligtvis öppna mellan 09:00-17:00 måndag-fredag, samt 09:00-13:00 på lördagar. Öppettiderna kan dock variera. De stora shoppingcentrum har i allmänhet öppet mellan 10:00- 22:00 under veckans samtliga dagar. Vissa av dem har begränsade öppettider på söndagar.

Dricks

Dricks kan vara inkluderad ibland på notan med 10 % på restauranger, men om den inte är det ger man minst 10 %.(Om servicen har varit godtagbar). I Brasilien ges det dricks för nästan allting.

Nödnummer:

Polis: 190

Ambulans: 192

Brandkår: 193

Sevärdheter (topp5)

Mauricio

En av broarna i Recife är bron Mauricio de Nassau, som är Latinamerikas äldsta bro och byggd 1643 av de holländare som några år tidigare invaderat staden.

Boa Viagem

Söderut i stan ligger stadsdelen Boa Viagem. Här finns en bra strand och många bra hotell. Atmosfären är trevlig.

Karnevalen

Recife har sin egen typ av karneval. Då firas morgontuppen Galo da Madrugada, där mer än cirka en och en halv miljon frevodansare samlas på broar, vägar och på båtar för att se den enorma tuppen. Frevo är en mycket populär och energisk musikstil i området.

Fotbollen

I Recife har flera stora fotbollsklubbar sin hemvist. En av dessa, Sport, spelar i den högsta ligan i den nationella fotbollsserien. Andra klubbar från Recife är Santa Cruz och Clube Náutico Capibaribe.

Olinda

Sju kilometer utanför Recife ligger staden Olinda som grundades 1537 på ett berg med utsikt över Atlanten. Detta är den stad som påminner mest om portugisisk arkitektur från kolonialtiden och den finns med på Unescos världsarvslista. Att gå igenom de smala gatorna är som att färdas bakåt i tiden till 1600-talet.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 3,7 miljoner.

Valuta: Real.

Landsnummer: 55.

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: - 4 timmar. På vintern - 5 timmar.

Officiellt språk: Portugisiska.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Recife

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.