Karta

Flyg till Pula

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Pula

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Pula? Då kan Skyscanner vara till din hjälp! Med vår söktjänst behöver du endast välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen. Testa vårt sökverktyg Hel Månad och se vilka dagar du kan flyga billigast på. 

Bästa tiden att boka ett flyg till Pula

När är det bäst tid att boka ett flyg till Pula? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Testa också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag som flyger till Pula från Sverige

SAS och Norwegian flyger båda till Pula från Sverige. Du kan också flyga från Köpenhamn med SAS

Klicka här för en komplett lista över flygbolag som flyger från Sverige till Pula.

Till och från Pula flygplats

Pula flygplats ligger cirka 6 kilometer från centrala Pula. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen in till Pula är med taxi eller hyrbil. En taxiresa bör kosta cirka 150 kronor.

Hotell i Pula

Du kan hitta hotell i Pula på Skyscanners hemsida.

Bästa tiden att besöka Pula

Det flesta besökare kommer till Pula under sommarsäsongen då vädret är som behagligast och alla restauranger, barer och uteställen håller öppet.

Vädret i Pula

Pula har ett medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt och sommar och vinter. På sommaren är vädret torrt och varmt och temperaturerna kan nå 30 grader. Mest nederbörd är det i november och december.

Se och göra i Pula

Pula är en fantastisk stad att besöka, inte bara för den som vill njuta av sol och bad utan även för den historieintresserade. Den romerska amfiteatern, Augustus tempel och Borgen i Pula är några av stadens främsta historiska sevärdheter. Pulas akvarium är också värt ett besök, liksom marknaden i Pula.

Sevärdheter (topp 5)

1. Arena

Denna välbevarade antika arena är världens sjätte största amfiteater och används idag flitigt till både konserter och filmfestivaler.

2. Forum

Pulas centrala torg är byggt på platsen där ett antikt romersk forum en gång låg. På torget ligger även Pulas stadshus som består av delar av ett antikt tempel.

3. Brijuni

Denna ögrupp, som under romartiden var en bosättning, är idag en populär semesterplats som nås med båt från den lilla staden Fažana utanför Pula.

4. Sergijevaca

En välbesökt gata fylld med små affärer, barer och konditorier.

5. Kamenjak

Drygt 8 kilometer utanför Pula ligger denna natursköta halvö som är en uppskattad destination för vandringar och mountain biking.

Mer information

Invånare: Cirka 62 000

Valuta: kuna (HRK)

Landsnummer: 385

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: UTC+1

Officiellt språk: Kroatiska 

Visum: Visum behövs inte för vistelser i mindre än tre månader. Giltigt pass eller nationellt id-kort ska kunna visas upp vid inresa.

Öppettider: Affärer håller öppet vardagar mellan 08.00-20.00 samt lördagar och söndagar mellan 08.00-14.00. Under högsäsongen utökas öppettiderna.

Dricks: Ingår i notan men det är brukligt att lägga 10 procent extra om servicen varit bra.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Pula

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.