Karta

Flyg till Oskarshamn

Välkommen till Oskarshamn i Kalmar län. Den vackra staden vilar på klippan ovanför den viktiga hamnen. Härifrån kan du ta färjan till Öland eller Gotland men passa på att besöka Oskarshamn först.

Säsong

Oskarshamn har sin charm året runt men besöker du staden för dess fantastiska arkipelag bör du passa på på sommaren då solen skiner och havet gnistrar inbjudande för både båtturer och svalkande dopp.

Ta sig runt

Passa på att promenera runt i staden så att du hinner njuta av atmosfären bland de små trähusen ovanför hamnen.

Normala öppettider är måndag till fredag kl. 10.00 - 18.00 och lördagar kl. 10.00 - 15.00. Vissa större livsmedelsbutiker har mer generösa öppettider.

Dricks

Sveriges hotell- och restaurangföretagare rekommenderar att man ger ett 5% påslag på notan men om du är supernöjd är det självklart på sin plats att ge mer.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sevärdheter


Misterhults skärgård här i Oskarshamn lockar med allehanda utflykter. Du kan paddla, fiska, simma, kryssa. Gott om proffsiga gästhamnar och mer än dussinet kommunala badplatser. Här finns ofta all form av service så som toaletter, servering, hopptorn mm. Och vågar du dig inte i plurret kan du njuta av båtfärder istället. Ta t.ex. en tur till Blå Jungfrun, den mytomspunna ön som med sina gryt, grottor och en magisk labyrint erbjuder en unik upplevelse.

Döderhultarmuseet fascinerar med sina personliga skulpturer. Alla snidade av Döderhultaren Axel Peterssons skickliga hand. Med glimten i ögat och det gedigna virket under kniven berättar han med humor och ömhet om livet i Småland runt sekelskiftet. På museet kan du även lära känna Döderhultarn, som man, människa och konstnär.

Sjöfartsmuseet är med sina pedagogiska och vackra presentationer av maritimt knutna föremål en skatt av inspiration och information. Förutom de rikliga utställningarna finns här en skatt i form av en stor dokumentsamling med bland annat ritningar på fartyg i tiden byggda vid Oskarshamns varv.

En tidsresa bjuds du på vid ett besök till Fredriksbegs Herrgård. Här är den gustavianska tiden väl bevarad i en paradvåning med kakelugnar, målningar och inredningsdetaljer. Passa på att besöka herrgården under sommaren och du kan fika i köket. Har du tur kanske du prickar in en av de populära musikaftnar som hålls här. Förutom den charmiga gustavianska våningen finns här en fin boksamling och en av Sveriges största mineralsamlingar.

Långa soffan är en 72 meter lång parkbänk i centrala Oskarshamn. Byggd redan 1867 har den varit ett karaktäristiskt inslag i stadsbilden. Här sägs fiskarhustrurna ha samlats för att invänta sina män och nu fylls den gärna upp både soliga dagar för de som vill sitta med näsan mot solen en stund - men även på kvällar, särskilt när det bjuds på fyrverkeri. vill du säkra dig en plats här under årliga eventet Oskarshamn Offshore Race råder vi dig att vara ute i ottan.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Oskarshamn

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.