Karta

Flyg till Natal

Natal - välkommen till både sol och julstämning! Natal kallas ibland Julens stad eftersom ”natal” på portugisiska betyder just jul. Här i närheten av ekvatorn är det alltid varmt och man räknar lätt in ca. 300 soldagar per år.

Visum

Svenska medborgare får stanna 90 dagar som turist utan visum förutsatt att passet är giltigt minst 6 månader vid inresa.

Säsong

Så här nära ekvatorn är det fantastiskt klimat året runt.

Ta sig runt

Rör dig gärna till fots i staden, det är både tryggt och vackert. Ska du längre ut till beacherna kan du med fördel åka lokalbussen och till och från flyget en taxi, på den rutten har fler firmor ett fastpris-erbjudande.

Öppettider

Butikerna har oftast öppet mellan kl. 10.00-18.00 vardagar. Dock är man mån om sina besökare och på de populäraste stråken och i shoppingcenters är tiderna mer generösa.

Dricks

Serviceavgiften är redan inräknad och ingen förväntar sig dricks här i Natal (eller i övriga Brasilien). Om du vill visa din uppskattning är det bästa sättet att ge dricksen direkt till den som servat dig - lämnar du mynt på bordet är de försvunna på ett ögonblick.

Information och nödfall

Polis 190


Ambulans 192


Brandkår 193

Sveriges ambassad (ligger i Brasilia)

Embaixada da Suécia
Avenida das Nações Qd. 807, Lote 29
70419-900, Brasília – DF


Tel: +55 61 3442 52 00

Sevärdheter


Stränderna är huvudattraktion i området. Enorma sanddyner, gnistrande vit sant och rikliga mängder av den. Hyr en buggy och upptäck ett fantastiskt landskap under den strålande solen.

Rio Grande do Norte - Genipabu strand, med hisnande sanddyner och helt klart vatten, Praia dos Artistas, vackert och lite lugnare, och naturligtvis berömda stranden Ponta Negra. Alla erbjuder olika tjänster som buggy-turer, butiker, barer, restauranger och nattklubbar. Här kan du tillbringa hela dagen, sola och bada, medan mat och dryck finns på en armlängds avstånd i någon av de många strandkioskerna.

Världens största cashew träd finns här i närheten av Natal, närmare bestämt 12 km söderut i Pirangi do Norte. Med sin mäktiga krona (8400 kvadratmeter) kan trädet bäst beskådas från det 6 meter höga lusthuset intill. Passa på under skördeperioden då du även kan samla frukter under trädet. En årlig skörd bara från detta träd består av ca 2,5 ton frukt (ca 70-80 000 st.).

Fortet Forte dos Reis Magos med sin ursprungliga stjärnform på spetsen av halvön bjuder på en magnifik utsikt över Ponte Nova bron och stränderna. Ett kapell, brunnen, kanoner och soldaternas tillhåll i all ära men glöm inte fängelset och det lilla fiket här. Deras chokladpepparglass är på egen hand värd besöket!

San Antonio kyrkan är med sina marängdekorationer bjuder på ett spektakulärt besöksmål både på dagen då den lyser gnistrande vit i solskenet - men även på kvällen då kulörta strålkastare ger fasaden en spännande skimrande yta. Det lilla museet har inte så många objekt men stillheten och svalkan här kan vara en skön avkoppling från samba, sand och myller.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Natal

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.