Karta

Flyg till Mauritius

Mauritius brukar beskrivas som ”en del av paradiset” och det är inte svårt att förstå varför. Ön har paradisstränder som är så perfekta att de ser retuscherade ut. Snorkla vid korallrev, besök den tropiska regnskogen eller ta en båttur ut till den privatägda ön Île aux Cerfs, på Mauritius behöver du inte ha tråkigt. Lär dig allt om landets spännande franskkoloniala historia på museerna i Port Louis och njut av det intressanta köket med inslag från både Europa, Indien, Afrika och Fjärran Östern. En annan stark fördel med Mauritius är vädret, här sjunker temperaturen sällan under 24 grader.

Visum

Svenska kan medborgare stanna upp till 90 dagar utan visum. Resenärer rekommenderas dock att kontakta Mauritius ambassad innan avresa för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser.

Säsong

Vädret är allra bäst mellan april och juni samt september och december.

Ta sig runt

Mauritius har vänstertrafik och trafiken kan vara mer hetsig än vad vi är vana vid i Sverige. Ska du hyra bil bör du iaktta försiktighet i synnerhet vid körning nattetid. På Mauritius finns det kollektivtrafik i form av flera busslinjer som kör över hela ön. Det är också möjligt att ta sig runt med taxi och taxibilar finna att få tag på vid hotell och på busstationer. Den som önskar kan även hyra cykel eller moped.

Öppettider

Butiker håller generellt öppet mellan 09.30-19.30 från måndag till lördag. Enstaka butiker håller öppet på söndagar. På vissa orter har butiker bara öppet halvdag på torsdagar.

Dricks

Det är vanligt att dricks lämnas, men det är inte något krav. Avrunda uppåt eller lägg på tio procent om servicen varit bra.

Information och nödfall

Brandkår: 115

Polis: 112

Akut medicinsk hjälp: 114

Ambulans: 999

Sevärdheter (topp 5)    

1. Île aux Cerfs

En privatägd ö vid Mauritius kust med otroliga stränder och möjligheter till diverse vattensporter. Populär destination för en dagsutflykt med båt från byn Trou d'Eau Douce.

2. Black River Gorges National Park

Mauritius största och bästa nationalpark är en spektakulär plats som inhyser flera av öns vilda djur.

3. Flic en Flac

En av öns populäraste och bästa stränder.

4. Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden

Kolla in gigantiska vattenliljor och många andra trevligheter i den äldsta botaniska trädgården på södra halvklotet.

5. Château de Labourdonnais

Ett underbart hus från kolonialtiden beläget i Mapou. Besök huset och se hur människorna levde här förr och missa inte ett besök i den magnifika trädgården som bland annat inhyser jättesköldpaddor.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 1,3 miljoner

Valuta

Mauritisk rupie (MUR)

Landsnummer

230

Religion

Majoriteten är hinduer.

Tidsskillnad

UTC+4

Officiellt språk

Inget. De flesta talar franska och/eller engelska. 

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.