Karta

Flyg till Houston

Houston, välkommen till Texas största, och USAs fjärde största stad. Mycket är business här i staden men för den skull saknas inte nöjen! Shoppa, smaka, upplev och upptäck en stad som blivit allt trendigare och mer spännande vartefter kulturer blandats i denna metropol som lockar besökare från världens alla hörn. 

Allmänt om att resa till Houston

Visum

För svenska medborgare gäller det s.k.Visa Waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visum vanligtvis inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än 90 dagar. Däremot är det dock obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka om godkännande innan man påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan. Information om ESTA finns på www.esta.us/svenska.html.

Säsong

Houston bjuder på upplevelser och skönt klimat året om men april till november har det mest behagliga vädret. Vintern är mild men dock är många av stadens utomhusevents stängda under perioden. Vår och höst är oftast fantastiska men kan särskilt under hösten bjuda på överraskningar i form av tornados och hårda vindar.

Ta sig runt

Houston är byggt för bilar och du upplever staden och dess omgivning enkelt och prisvärt med hyrbil. Har du siktet inställt på museerna i första hand är det bättre att satsa på bekväma skor, de flesta museer ligger nämligen inom en radie av ett par kilometer.

Öppettider

Butiker har normalt öppet kl. 09.00-18.00 på vardagar, och kl. 09.00-13.00 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har mer generösa öppettider och även söndagsöppet. Tänk dock på att mindre butiker kan hålla stängt på söndagar. 

Dricks

Dricksen ingår inte utan adderas på restaurangnotan och bör uppgå till 20%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 911

Svenska Konsulat i Houston

3730 Kirby Drive, Suite 805 

Telefon (+1) 713 953 1417

Sevärdheter i Houston

1. Nasa Johnson Space Center, ett lekfullt lärande om rymden och rymdforskning. Här varvas utbildning med underhållning. Testa astronautlivet för en dag eller boka lunch med en alldeles livslevande rymdlegend. Upplevelsen här blir vad du gör den till så förbered dig gärna med ett besök på centrets egen hemsida innan resan.

2. Montrose, Houstons hjärta. Vågar du vara lite annorlunda, vill du inspireras av det udda, vackra, tänkvärda, färgstarka uttryck som uppstår när man låter hjärtat tala. Då ska du ta dig tid och bekväma skor och gå på upptäcksfärd i den charmiga delen av Houston som kallas Montrose. Här samsas gallerier, cafeer, butiker, tatuerare och antikaffärer med museer och kapell i den fördomsfria anda som genomsyrar området. 

3. The Galleria är ett av USAs största shoppingcenter och det växer stadigt. Hundratals butiker, restauranger, ett par hotell och underhållning av alla slag lockar besökare från när och fjärran. The Galleria räknas som ett av de mest besökta sevärdheterna i Houston. Med hyrbil når du det enkelt och här väntar ca 14000 parkeringsplatser på ditt besök. Normal öppettid är kl. 10.00-21.00 måndag till lördag och kl. 10.00-18.00 på söndagar. Observera att The Galleria på vissa helgdagar kan stänga tidigare. 

4. Steak, om du njuter av att få en perfekt tillagad steak framför dig kommer du inte att åka hungrig från Texas. Här finns steakhouses med traditionella rejäla biffar och restauranger som inspirerat lägger till dofter och smaker från Västindien och Mexico. Har du bestämt dig för en saftig steak på traditionellt Texasvis kan du välja din steak i restaurangens slakteributiken och sedan få den serverad i den legendariska restaurangen på Taste of Texas.

5. Kemah Boardwalk, charmigt gammeldags, idylliskt och familjevänligt är detta besöksmål en kort biltur utanför Houston. Här på stranden till Galveston Bay kan du äta, umgås, shoppa och bara vara. Och när du tröttnat på det kan du testa någon av attraktionerna som erbjuds. För den våghalsige kanske The Inverter där du är mest upp-och-ner och i full fart. För den som är mer försiktigt lagd kan en stillsam tur i dubbeldäckarkarusellen vara ett bättre val. Vad du än väljer kommer besöket här att bli en minnesvärd del av din resa. 

Hotell i Houston

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Houston.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Houston

Vanliga frågor

Det finns 4 flygplatser i Houston: Houston George Bush Intercntl., Houston Ellington Field, Houston Hobby och Houston David Wayne Hooks.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Azul Airlines, Copa och Thai Airways flyger alla direkt till Houston.
Den billigaste månaden att flyga till Houston är april.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.