Karta

Flyg till Dalaman

Pittoreska Dalaman ligger utmed ett av de vackrare områdena vid Medelhavet i Turkiet insprängd mellan havet och bergen. Staden är en genuin turkisk stad nära de mer turistfriande orterna såsom Marmaris. Nattlivet är koncentrerat runt hotellen och i själva byn råder lugnet. Stränderna vid Dalaman består av fina sandstränder. De är nästan helt oexploaterade och lugnet råder. I Dalaman trivs barnfamiljerna och den som söker naturupplevelser.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inte ha visum till Turkiet.

Säsong

Regionen Dalaman har ett fantastiskt medelhavsklimat med en medeltemperatur på 29 grader i juli och nio grader i januari. Somrarna tenderar att vara heta och torra och under de korta vintrarna är regn vanligt.

Ta sig runt

Transportförbindelser är relativt bra. Det finns täta bussförbindelser som tar dig runt i Dalaman,från flygplatsen till de stora närliggande semesterorter såsom Marmaris och Fethiye. Det finns dessutom gott om taxibilar.

Öppettider

Banker har öppet från 8.30 till 17.30 (måndag - fredag).

Affärer har öppet från 9.00 till 19.00 (måndag - lördag).

Dricks

Hotellpersonal, frisörer, tjänare och anställda vid turkiska bad får normalt 5-15 procent.

Nödnummer

Polis: 115

Ambulans: 112

Brandkår: 110

Sevärdheter (topp 5)

Stränderna

De långsträckta stränderna runt staden är oexploaterade och lockar till långa dagar i solen. Här finns många aktiviteter att välja mellan, utan att det blir trångt på stranden. Det går att paddla kanot utmed kusten och upptäcka de starkt utrotningshotade röda havssköldpaddorna i de naturområden som finns avsatta för att skydda arten.

Koycegiz sjön

Se tio år yngre ut efter ett dopp i de naturliga källorna och ett bad i leran vid denna pittoreska sjö.

Den antika staden Kaunos

Här finns gravlämningar, rester av tempel och boningar. Ruinerna är värda ett besök, men det som de flesta i dag förknippar med Kaunos är äventyr på och omkring Dalyanfloden.

Dalyan

Dalyan är en mindre stad några kilometer inåt land som är ett riktigt paradis för den äventyrslystne. Här är det inte primärt strandliv som lockar utan fokus ligger mer på utflykter i naturen. Den som ändå vill till stranden kan hoppa på en båt på Dalyan-floden och åka ner till havet.

Fethiye

Fethiye är något av ett mekka för den som älskar vattensporter såsom dykning, paragliding och jetskiing. Den som älskar dykning har mängder av spektakulära platser att välja mellan. Här kan både nybörjare och erfarna dykare hitta favoritställen.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 24.000

Valuta: Turkiska lire

Landsnummer: 90

Religion: Majoriteten är muslimer

Tidsskillnad: + 1 timme

Officiellt språk: Turkiska 

Hotell i Dalaman

Hitta hotell i Dalaman

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Dalaman

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Dalaman: Dalaman.
edelweiss air, easyJet, Pegasus Airlines, S7 Airlines, Ryanair, SunExpress, Tuifly.be och Jet2 flyger alla direkt till Dalaman.
Den billigaste månaden att flyga till Dalaman är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.