Karta

Flyg till Addis Abeba

Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur. Addis Abeba är ett stad som ständigt överraskar dig, även om du varit hit förut. Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Visum

Turistvisum söks vid etiopiska ambassaden i Stockholm.

Säsong

Hösten är det närmaste man kommer vårkänsla i Etiopien. Det är efter den långa regntiden. En resa till Etiopien kan med fördel planeras just till denna tid av året. Då visar sig både Addis Abeba och landsbygden från sin finaste sida.

Ta sig runt

Det bästa sättet att ta sig fram i Addis Abeba är till fots. Om du ska färdas längre sträckor går det bra att åka med en av de alla taxibilar som finna överallt.

Öppettider

Affärer är vanligtvis öppna från klockan 8 till 12 eller 13 på dan. Men detta varierar mycket. Många butiker har öppet längre. Vissa affärer har även öppet på lördagar och några stormarknader 24 timmar om dygnet alla dagar.

Dricks

Man förväntas lämna viss dricks till servitörer, lokalguider och chaufförer eftersom lönen i servicebranschen utgår från det.

Nödnummer: 939

Sevärdheter (topp 5)

Addis Mercato

Det är trångt. Det är kaotiskt, men Addis Mercato är så otroligt underhållande och full av liv och karaktär, att ett besök där är en av de bästa saker du kan göra i Addis Abeba.

Sankt Georges katedral

En av de mest välkända platser för tillbedjan och symboler för Addis Abeba är Sankt Georges katedral. Kyrkan ligger på toppen av en kulle, med fin utsikt över stan. Vid sidan av katedralen finns ett museum som är fyllt med minnessaker från den gamla kyrkan och en samling av religiösa skrifter, etiopiska kors och kläder.

Meskeltorget

Meskeltorget i Addis Abeba är stadens inofficiella samlingsplats, speciellt vid festivaler och politiska demonstrationer. Meskeltorget är också en bra utgångspunkt för lokala transporter och mötesplats. Här ligger även Etiopiens turistkontor och tvärs över gatan finns två museer.

Etiopiens nationalmuseum

Museet är hem till många av de viktigaste reliker och konstverken, som finns i landet. De har också en värdefull samling av arkeologiska fynd.

Etiopisk mat och kaffe

Maten är underbart god i Etiopien. Den består till stor del av kryddstarka curryrätter med grönsaker och kött. Nationalrätten är Injera. Ett pannkaksliknande tunnbröd som äts dagligen. Missa absolut inte det etiopiska kaffet.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 4,5 miljoner.

Valuta: Birr

Landsnummer: 298

Religion: Cirka hälften av invånarna den etiopisk-ortodoxa kyrkan medan andelen protestanter har ökat. Omkring en tredjedel är muslimer.

Tidsskillnad: + 2 timmar.

Officiellt språk: Amhariska. 

Hotell i Addis Abeba

Hitta billiga hotell i Addis Abeba

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Addis Abeba

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.