Nyheter De 10 charmigaste ställena i Colombo

Alla artiklar

De 10 charmigaste ställena i Colombo

Sri Lankas största stad verkar ha blomstrat i årtionden när man ser allt från dess livliga hamn och marknad till lockade utbud av kulturella platser och moderna urbana planering.

Hämta Skyscanner-appen

Sri Lankas inbördeskrig slutade först år 2009, men det syns knappt i Colombo i dag. Staden är på samma gång oblyg och välkomnande för att inte säga väldigt tillbakalutad. Colombo är en stad som du inte kan låta bli att uppskatta, speciellt när du stannar till vid dessa fina platser.

Hitta billiga flyg till Colombo

1. Se världen passera på Galle road

”Colombo börjar och slutar på Galle road”, förklarar mannen som serverar mig frukost första dagen. Det var ett passande ordspråk – precis utanför den öppna dörren på Barefoot café. Gatans kakafoni av skolbarn, affärsfolk och dagsläntrare ger liv åt stan.

LÄS MER: Resa till Sri Lanka: 10 tips och måsten

2. Minnesmärket av självständigheten

När man blev självständiga från Storbritannien år 1048 reste den nya regeringen ett minnemärke av självständigheten. Det är ett luftigt, öppet monument som både förstorar och förminskar händelsen. En populär sevärdhet bland turister, men också bland lokala studenter, som nästan helt säkert vill posera framför kameran tillsammans med dig.

LÄS MER: De 10 billigaste länderna att semestra i

3. Colombos nationalmuseum

Moderna Sri Lanka är kanske bara några årtionden gammal, men civilisationer har funnits här i tusentals år. På Colombos nationalmuseum finns en genomgång av Sri Lankas hela historia, samt konstskatter och lämningar från kungastyret Anuradhapura, som går tillbaka till 500-talet före Kristus.

5. Sjön Beira

Det är omöjligt att missa sjön Beira– den är enormt stor – och när du kommer ut från templet Gangaramaya kan du inte motstå att ta en paus vid dess strandkant. Även om det finns moderna hus och lagerlokaler kring sjön så känns området fortfarande idylliskt, vilket gör det till en utmärkt viloplats efter en dag av sightseeing.

6. Viharamahadevi parken

Bara en liten bit söder om sjön Beira ligger Viharamahadevi-parken, den enda stora parken i Colombo. Här ryms en buddhastaty, mini-zoo och en lekplats för barn. Och lugna och tysta platser där du kan sitta och fundera i skuggan av parkens stora träden.

7. Pettah-marknaden

Precis innan du somnar i skuggan under ditt favoritträd i parken, stoppa en tuk-tuk för att ta dig in till marknaden Pettah. Den är belägen i närheten av Colombos järnvägsstation och hit kommer du antagligen att återkomma flera gånger under din vistelse för att köpa saree eller beställa en milkshake med avokado.

8. Galle Face Green Promenade

Gå västerut från Pettah-marknaden på Galle road för att komma fram till Galle Face Green Promenade, en esplanad i närheten av sjön som erbjuder både grönska och ett stort utbud av mat- och försäljningsställen. Det är ett stenkast från Colombos hamn och här får du en fantastisk blick över indiska oceanen.

9. Negombo

Vågorna som slår längs Galle Face är lugnande, men detta är inte platsen där du ska hoppa i och simma. För att göra det åk 30 minuter norr om centrala Colombo till Negombo. Även om Negombo inte är lika paradisisk som stränderna längs Sri Lankas södra och östra kust, så är det turkosblåa vattnet och de gungande palmerna väldigt lugnande.

10. Pinnawala Elephant Orphanage

Ge någonting tillbaka genom att besöka Pinnawala Elephant Orphanage, ett välgörande naturreservat som rehabiliterar hemlösa elefanter och sedan för dem tillbaka till den vilda naturen igen. Även om Pinnawala bara ligger en timme utanför Colombo, så gör det frodiga landskapet att det känns som du befinner dig mitt ute i djungeln.

Karta

Behöver du mer tips & reseinspiration?

Vinterresor: Topp 10 destinationer för hela familjen

Åk på spaweekend: Sveriges bästa spa-hotell

Europas 10 bästa julmarknader

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.