COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Vi finns här för dig

Alla artiklar

Vi finns här för dig

Coronavirus-uppdateringar

Informationen förändras varje dag vilket kan göra det svårt att hålla jämna steg med de fakta som är mest relevanta för dig.

Vi rekommenderar starkt att du läser råd från dina lokala myndigheter som svenska Krisinformation från folkhälsomyndigheten och regeringar, liksom vägledningen från Världshälsoorganisationen (WHO), en pålitlig och pålitlig källa för globala nyheter och information.

Vanliga frågor

Hur kan jag hålla mig säker när jag reser?

Det finns många praktiska steg du kan vidta. Tvätta händerna regelbundet (med tvål och vatten eller med en alkoholbaserad handgel), undvik att röra ögon, näsa och mun och håll dig minst en meter bort från någon som hostar eller nyser. Läs mer

Jag vill avboka mina resplaner. Hur gör jag detta och kan jag få en återbetalning?

Ring först det flygbolag, hotell eller resebyrå som du bokade hos. Mer information, inklusive kontaktinformation, hittar du på vår hjälpsida. Är du inte säker på vilket företag du använde? Du kan se deras namn på din bank- eller kreditkortsöversikt såväl som e-postmeddelandet du fick från dem för att bekräfta bokningen. Läs mer

Mitt flyg har blivit inställt. Hur får jag en återbetalning?

Ring flygbolaget eller onlineresebyrån. På grund av att så många resplaner ändras kan det ta längre tid än normalt för att få prata med någon som kan hjälpa dig, men fortsätt att försöka. Om leverantören säger att en återbetalning inte går att få, eller om de har lagt ner verksamheten, kan det vara värt att kontakta ditt kreditkortsföretag om du använde det för att boka. Om du har reseförsäkring, ta även kontakt med försäkringsbolaget.

Kommer min reseförsäkring täcka inställda flyg?

Det beror på din försäkringspolicy. Titta på deras webbplats eller ring dem för att ta reda på mer.

Klicka här för mer svar på vanliga frågor.

Denna sida uppdaterades senast den 13 Maj 2020. Så vitt vi vet var informationen på denna sida korrekt vid publiceringen. Med tanke på typen av COVID-19-krisen kommer informationen emellertid att variera beroende på plats och förändring, med kort varsel och över tid. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla denna sida uppdaterad men detta kan inte garanteras.

Den här sidan har skapats för allmän vägledning och har inte utformats för dig eller några specifika omständigheter relevanta för dig. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar regeringens senaste reseråd innan du reser eller fattar några beslut om att resa.