COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 saker du verkligen inte borde packa

Alla artiklar

10 saker du verkligen inte borde packa

Skyscanner avslöjar hur du undviker tungt bagage och risken att betala för extravikt och packar så att du kan resa med enbart ett handbagage!

Lita på oss! De här 10 sakerna ska du definitivt lämna hemma nästa gång du reser.

1. Toalettartiklar

Lämna de stora flaskorna hemma och häll allt du behöver i resevänliga 100 ml-flaskor. Tänk dock på att du numera endast kan ta med dig en plastpåse med produkter i ditt handbagage. Och kom ihåg: de säljer schampo i Spanien/ Grekland/ Australien också!

Toalettartiklar

2. Semesterläsning

Vi talar inte bara om Krig och Fred – även en lätt pocketbok tar upp plats i ditt bagage. Numera finns möjligheten att lämna kvar dina pappersnöjen hemma och dra nytta av en e-boksläsare istället. Tänk dock på att inte hoppa i poolen med den!

3. Kläder (som du köpt i sista minuten)

Du behöver såklart ha med dig lite kläder, det kan dock vara bra att tänka på några saker innan du stänger bagageväskan. Försäkra dig om att du provat allt innan du packar ner det – sannolikheten är stor att du tappade besinningen när du sprang runt på stan och införskaffade dig din nya semestergarderob. Kör på dina favoriter som du provat och vet att du trivs i.

Packa rätt

4. Hemmagjord dressing

Ett exempel: det är svårt att få en kopp bra kaffe i Turkiet och det kan därför tyckas vara en smart idé att packa ner ett paket svenskt kaffe. Men seriöst, du ska ju på semester! Passa på och bekanta dig med nya kulturer, lämna bekvämligheten hemma och strunta i att packa med dig din hemmagjorda dressing och kexen du bara inte kan leva utan. Tror du ja!

5. Plattång

För de flesta tjejer är plattången ett lika stort måste som det där generösa lagret mascara inför utekvällen. Nej, lämna den hemma! Föreställ dig friheten i att gå omkring med ofixat strandhår (du sliter dessutom mindre på håret). Ett ofixat hår är supertrendigt till den där härliga långklänningen under de varma kvällarna.

Kvinna på stranden

6. Värdesaker

Även om ditt hotellrum har en säkerhetsbox och säkerhetsvakter dygnet runt innebär det inte att du inte kan bli av med dina värdesaker. Du behöver inte bli rånad i mörka gränder för att bli av med din Rolex (som du glömmer på planet). Så lämna dyra kameraobjektiv, smycken och andra värdefulla prylar hemma. Det är helt enkelt inte värt det.

7. Handdukar

De flesta hotell med en viss standard erbjuder handdukar, så du kan lämna din hemma. Vill du absolut ha en egen handduk med dig kan du satsa på pyttesmå resehanddukar i microfiber som absorberar otroligt mycket och torkar snabbt. Vissa av dem är även utrustade med en klämma så att du kan fästa dem på din ryggsäck. På så sätt torkar de under tiden du är i farten!

8. Guideböcker

Hur informativa dina megastora soffbordsböcker än må vara så lämna de där de hör hemma: på soffbordet. Eller ännu bättre: skaffa dem i e-boksformat. Om du nu absolut måste ha med dig papper kan du kopiera relevanta kapitel och ta med dig som lösa blad.

9. Fyrverkerier

…och andra förbjudna saker som bilbatterier, smällare och levande saker!

Fyrverkeri över London

10. Finskjortor

Det kanske kommer ett tillfälle under din semester då finskjortan och manschettknapparna är ett måste. Skjortor hör dock till de klädesplagg som är helt omöjliga att packa upp i presentabelt skick till skillnad från t-shirts som du rullar och har bärbara med en gång. Om du nu skulle hamna i en situation där du äter lyxmiddag i Dubai kommer det förmodligen att finnas någon på hotellet som kan stryka dem åt dig.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.